Peugeot 208 R5 pentru ESD Rally Team, care si-a prezentat obiectivele

Echipa ESD are ambitii mari pentru sezonul care sta sa inceapa in Campionatul National de Raliuri Dunlop, vizand cele mai importante titluri ale anului. Team-ul al carui varf de lance este asul francez Francois Delecour, incoronat in 2012 Campion al Romaniei, isi prezinta arsenalul cu care va ataca  sezonul 2013, avand alti trei campioni in componenta: George Grigorescu, Bogdan Barbu si Raul Badiu.

 

Fostul vicecampion mondial, Francois Delecour, va avea parte de un program plin in acest sezon, avand ca prim obiectiv un nou titlu de campion in intrecerea interna, pe care il urmareste cu o masina de top – ultima evoulutie a Peugeot-ului 207 S2000, pregatita de echipa italiana Munaretto. Astept cu nerabdare debutul de sezon spune Delecour. “Cu siguranta va fi interesant, pentru ca nivelul este tot mai ridicat, iar probele speciale sunt de o calitate deosebita, aproape chiar de cele din Campionatul Mondial.



Prima etapa din 2013, cea de la Brasov, ii va oferi ocazia lui Delecour sa faca uitata editia de anul trecut a raliului, cand debutul primului sezon in Romania s-a incheiat cu un abandon prematur. Revin cu mahnire si cu dragoste in acelasi timp la Brasov, pentru a face uitat episodul de anul trecut” mai spune el. “Doresc sa-mi iau revansa si sa incepem bine campionatul din Romania, care este obiectivul principal in acest sezon.

 Peugeot_Delecour_ESD_RallyTeam

Francezul originar din apropiere de Dunkirk va continua sa evolueze si in Campionatul European, acolo unde a fost prezent deja in doua randuri in acest sezon, in Austria si Letonia. Surpriza este ca si lui Bogdan Barbu, un real talent autohton, i se va oferi sansa de a debuta in intrecerea continentala, unde va fi prezent la doua sau trei etape, parte a unui program de sprijinire a pilotilor romani, linie din care face parte si includerea lui Raul Badiu in echipa.

 

 

George Grigorescu este un alt nume sonor prezent la ESD Rally Team, fostul campion facand trecerea la Subaru Impreza, masina cu care se va duela pentru prima pozitie a clasei 3. Bogdan Barbu va avea la dispozitie o masina de top in cadrul clasei 5, un Renault Clio R3, cu care multiplul campion de ski alpin va ataca titlul categoriei in acest an, iar Raul Badiu va urmari titlurile Cupei Dacia si clasei 9.

 

Efortul combinat al celor patru este concentrat pentru a aduce titlul echipelor in tabara ESD Rally Team, titlu pierdut anul trecut la masa verde. Obiectivul este sa obtinem  toate titlurile claselor la care participam, pe langa cel al echipelor, pe care l-am pierdut anul trecut pe hartie, nu pe teren spune managerul echipei, Mihai Hanganu. Vom avea la dispozitie materiale de concurs de top, iar pentru Francois Delecour speram sa aducem noul Peugeot 208 R5, care este deja comandat incepand cu Raliul Sibiului.