Cupa Suzuki atrage echipaje noi la Raliul Sibiului

Swift Sport Cup continuă să polarizeze echipaje noi și să ofere premisele unei competiții cu dueluri strânse până la finalul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013. Urmează a treia etapă care se va desfășura în cadrul mult așteptatului Raliu al Sibiului din 25-27 Iulie. Pentru această rundă, șase echipaje se vor alinia la start cu modele Suzuki Swift Sport, cinci fiind înscrise în „Cupa Suzuki”.

 

Fiind și etapă din calendarul Campionatului European de Raliuri, Sibiul are Coeficient 2, ceea ce va permite noilor veniți să fructifice la maximum clasările în această cursă. Apoi, trebuie luat în calcul faptul că probele de macadam de la Raliul Sibiului sunt foarte solicitante pentru mașini și piloți. Iar aceste caracteristici au provocat multe răsturnări de situație în decursul anilor.

 

La aceste condiții se adaugă și punctajele apropiate din clasamentul Swift Sport Cup 2013. Până la Raliul Sibiului, lider este echipajul Andrei Chirțeș / Marc Bancă, care a acumulat 32,4 puncte în primele două etape. Însă aceștia nu vor lua startul în etapa de la Sibiu, ceea ce va face vulnerabilă poziția lor.

 

De altfel, echipajul Sebastian Gioarsă / Raluca Magdaș îi urmează la doar 2,4 puncte distanță. Aceștia au debutat în Swift Sport Cup într-o formă foarte bună la etapa de la Cluj, unde au încheiat pe prima poziție în această rundă a Cupei. Drept urmare au urcat direct pe locul secund în clasamentul Swift Sport Cup.

 Andrei Chirtes-Marc Banca - Transilvania Rally 2013 - 87

Totodată, echipajele Călin Bucur / Alexandru Ardelean și Ioan Zărug / Alin Clapon pleacă în etapa a 3-a a Swift Sport Cup cu avantajul a câte 21,6 și respectiv 20 de puncte acumulate. Deci, vor avea și ei un cuvânt greu de spus în reconfigurarea podiumului.

 

Iar două debuturi interesante vor contribui la o cursă cu un deznodământ greu de bănuit. Pilotul Mădălin Radu Arhire a decis după patru etape în cadrul Cupei Dacia 2013 să continue sezonul la volanul unui Suzuki Swift Sport. Acesta îl va avea drept copilot pe Radu Dumitriu și se anunță foarte motivat să încheie anul competițional pe podiumul Swift Sport Cup.

 

După un an de reacomodare cu raliurile, îmi doream un podium la finalul  anului competițional 2013, la Cupa Dacia. Am avut un început bun de  campionat, după trei etape fiind clasat pe locul 3. Dar apoi a venit abandonul  de la Cluj, care m-a îndepărtat destul de mult de obiectivul meu. Puteam să  mai sper într-un rezultat bun la Raliul Sibiului. Dar nu am vrut să risc și am  decis să mă înscriu în “Cupa Suzuki”, acum când nu este prea târziu, și să mizez aici pe un rezultat bun.”  a spus Madalin Arhire.

 

Cu aceeași determinare își anunță participarea în Cupa Suzuki și echipajul Alex Mirea / Dragoș Despinoiu, care are la activ victorii în etape CNR de macadam, precum Raliul Țara Bârsei din 2010 pe care și l-a adjudecat în cadrul Cupei Dacia.

Desi revenim dupa o pauza de aproape 3 ani, nu am renuntat nici o secunda la ideea dea a merge in CNRD iar acum, cand s-a ivit aceasta ocazie datorita suportului oferit de www.sgmarket.ro am decis ca este cea mai buna varianta avand in vedere bugetul dar luand in calcul si existenta premiului pus in joc de Suzuki Romania. Momentan este clar ca vom merge la Sibiu, insa in ceea ce priveste urmatoarele etape de campionat, nu este nimic clar, insa speram sa putem strange bugetul necesar. Un rezultat bun la Sibiu, ne-ar motiva suplimentar.a declarat si Alex MIREA

 

Nu în cele din urmă, vom avea de urmărit și evoluția pilotul sibian Radu David. Acesta revine în Campionatul Național de Raliuri tot în tandem cu Mihaela Beldie pe post de copilot, dar de data aceasta cu Suzuki Swift Sport. Deși nu s-a înscris și în Cupa Suzuki, Radu David își pregătește ascensiunea în raliuri, după cea a câștigat Campionatul Național de Slalom Paralel 2011, la categoria juniori.   

 

Șanse egale și premii pe măsura performanței

Ca la fiecare etapă, premiile sunt de 1.000, 600 și 400 de euro pentru ocupanții primelor trei locuri în cadrul Cupei Suzuki. Însă miza pe care au declarat-o echipajele este posibilitatea de a demonstra calitățile competiționale dispunând de același material tehnic.

 

Maşinile participante în Cupă sunt supuse unor modificări identice, care respectă toate standardele FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv), conforme cu Clasa 9 a CNRD. Toate modelele sunt echipate cu motorul de 1,6 litri şi 136 CP, corespunzător grupei N. Pentru a asigura acelaşi standard tehnic ridicat pentru fiecare maşină din Cupă şi a oferi tuturor echipajelor şanse egale pentru clasarea cât mai bună în competiţie, Suzuki România a autorizat Wise Motorsport drept singur partener care operează modificările cerute de regulament. Specialiștii Wise Motorsport asigură la fiecare etapă piese de schimb și consultanță tehnică pentru echipajele care folosesc Suzuki Swift Sport.