Documente oficiale Raliul Sibiului 2013

Sibiu Rally, Sibiu 19-21 07 2012

Organizatorul Raliului Sibiului, etapa inscrisa in premiera in Campionatul European de Raliuri, a publicat ieri pe siteul oficial primele documente oficiale pentru editia de anul acesta. Astfel, inscrierile se vor putea face in perioada 17 iunie-10 iulie, lista finala urmand sa fie publicata pe 13 iulie.

 

In 2013, Raliul Sibiului propune un program compact de-a lungul a trei zile. Astfel, joi pe 25 iulie, vor avea loc calificarile libere si qualifying stage, in timp ce probele speciale vor fi parcurse vineri si sambata. In total vor fi 14 probe care insumeaza un numar de 228 kilometri de speciale, in fiecare zi fiind programata si cate o parcurgere a superspecialei de pe circuitul de slalom paralel din oras. 

 

In plus, in programul raliului a fost introdusa si speciala Sadu care este 100% pe asfalt. „Mai avem asfalt pe fosta speciala Calugaru inclusa acum in proba Santa Max si inca 2,5 kilometri pe speciala Gatu Berbecului chiar la start. In rest, probele sunt aproape in aceeasi configuratie ca anul trecut”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului. 

 

In afara portiunii de asfalt de la startul probei, speciala Gatu Berbecului are acum 32 de kilometri fiind mai lunga decat anul trecut. O alta schimbare fata de 2012 este si ca super speciala are acum 3,8 kilometri fiind parcursa de doua ori. „Super speciala este una din probele care atrage mult public si de aceea am decis ca ea sa fie parcursa de doua ori. Desigur, vom face toate eforturile necesare pentru a evita ridicarea prafului. Mai sunt cateva mici modificari ale traseului, dar in mare am pastrat formula de anul trecut care a fost una extrem de spectaculoasa. Toate probele au intrat in reabilitare si suprafata va fi mult mai buna decat la editiile anterioare, aceasta fiind si una dintre solicitarile celor de la Eurosport, promotorul Campionatului European de Raliuri.

 

Actiunea in Raliului Sibiului Romania va incepe inca de luni, 22 iulie, cand se va deschide parcul de service amplasat in Piata Mare a orasului, iar marti si miercuri sunt programate recunoasterile. Joi, 25 iulie, ziua incepe cu calificarile oficiale care se vor desfasura pe traseul super specialei dar in sensul invers desfasurarii ei in timpul raliului, dupa care urmeaza shakedown-ul. Startul festiv este programat la ora 20:30 in Piata Mica a orasului, fiind precedat de o parada a masinilor participante pe strazile din centrul orasului. Toate masinile vor pleca din Piata Mare la ora 20:00 si vor ajunge apoi in Piata Mica pentru startul festiv. 

Mai multe detalii puteti gasi aici:

Harta Generala

Plan Orar

Regulament particular