Echipajul Alex Mirea – Dragoș Despinoiu debutează în Cupa Suzuki

Anul 2013 este unul de revenire în forță pentru pilotul Alex Mirea. După o serie de trei victorii consecutive în Campionatul Național de Viteză în Coastă – printre care și un record pe traseul de la Reșița, la categoria mașinilor cu motor de până în 1,6 litri – pilotul bucureștean va debuta în Cupa Suzuki din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013 cu ocazia Raliului Sibiului (25-27 Iulie).

 

Nu am renunțat nici o secundă la ideea de a concura în Campionatul Național de Raliuri. Iar acum, datorită suportului oferit de www.sgmarket.ro, am decis că înscrierea în Cupa Suzuki este cea mai bună variantă, având în vedere bugetul de participare și luând în calcul valoarea premiilor pus în joc de Suzuki România.” – explică Alex Mirea.

 

În tandem cu Dragoș Despinoiu, copilotul său, acesta ne-a obișnuit cu participări în CNR nu foarte numeroase dar notabile. S-a remarcat prin victorii la Clasa 9 pe asfalt, precum cea de la Cluj din 2012. Dar și pe trasee de macadam, cum sunt probele de la Sibiu. De exemplu, în 2010 și-a adjudecat prima poziție la Raliul Țara Bârsei, în clasamentul Cupei Dacia. 

 1016439_643867068985592_674027223_n

De altfel, Alex Mirea declară că se simte mai bine pe macadam, chiar dacă a luat mai puține starturi pe asemenea suprafață de rulare în comparație cu asfaltul. Este conștient de duritatea recunoscută a probelor de macadam de la Raliului Sibiului. Dar motivarea sa nu este diminuată: „Singura participare la Sibiu de până acum am avut-o în 2010, când am terminat raliul pe locul secund în cadrul Cupei Dacia. Atunci ni s-a confirmat faptul că este cel mai dificil raliu de macadam din campionat. Așadar, ne va fi extrem de greu să abordăm raliul fără a ne asuma prea multe riscuri, dar în același timp ne gândim serios și la o victorie, care ar putea aduce un avantaj major în privința continuării campionatului.

 

Șansele și riscul stau pe picior de egalitate, după cum subliniază Alex Mirea. „Raliul este un sport complex, mai ales în etapele precum cea de la Sibiu care implică și factorul noroc, dar și știința de a conserva sau ataca unde este cazul.”

 

Prestația din această etapă este de mare importanță pentru echipajul Alex Mirea / Dragoș Despinoiu, deoarece va influența implicarea în restul sezonului CNRD 2013. „Momentan este clar că vom lua startul la Sibiu. Încă nu pot spune același lucru și despre următoarele etape de campionat. Sperăm să strângem bugetul necesar. Un rezultat bun la Sibiu, ne-ar motiva suplimentar.