Sebastian Barbu a testat un Suzuki Swift Sport

Weekend-ul trecut Sebastian Barbu a testat pe circuitul de rally cross de la Sibiu modelul Suzuki Swift Sport dezvoltat de echipa Turbotehnics Cluj pentru competitiile de raliuri.

 teste suzuki swift sport 2

Pilotul sibian Sebastian Barbu a testat pentru prima oara in cariera un model Suzuki. Testul s-a desfasurat pe macadam, pe circuitul de rally cross din Sibiu, iar masina a fost dezvoltata pentru a participa in Campionatul National de Raliuri. Modelul corespunde grupei N, clasa 9, si nu are modificari majore fata de cel de serie. Suzuki Swift Sport este echipat cu un motor de 1,6 litri cu o cutie cu 6 viteze si care dezvolta 136 CP. „Nu am mers niciodata cu un model Suzuki preparat pentru curse, doar cu motociclete si quad-uri. Am fost surprins cat de bine este construita si ce tinuta de drum are pe macadam. Ceea ce m-a facut curios sa vad si cum se comporta pe asfalt”, a spus Sebastian Barbu, dupa primii kilometri parcursi cu modelul Suzuki Swift Sport.

 

Una din diferentele majora fata de masina de serie este suspensia PROTLUM, dezvoltata de o compania din Cehia „La testele de la Sibiu au fost prezenti si trei ingineri care ne-au ajutat sa intelegem setarile suspensiei. Am pornit de la niste setari de baza dupa care am inceput sa ne jucam putin, iar  masina era tot mai stabila si rapida pe circuit”, a continuat Sebastian Barbu.

 

In aceasta perioada, Sebastian Barbu continua cu pregatirile pentru sezonul 2013. „A ramas mai putin de o luna pana la startul sezonului intern, dar nu ma concentrez doar asupra acestui aspect. Imi doresc sa particip si la cateva etape din Campionatul European, iar la inceputul lunii martie voi stii exact care este programul meu in 2013”, a mai adaugat Sebastian Barbu.