3 intrebari pentru Vlad Cosma

Vlad Cosma este in opinia mea , unul dintre cei mai rapizi piloti atunci cand se afla la bordul unei masini cu tractiune pe doua roti motrice, daca nu chiar cel mai rapid. De fapt, niciodata nu s-a putut duela cu arme egale cu adversarii sai de la aceasta categorie. Mereu a fost nevoit sa aiba un ritm foarte ridicat, pentru a compensa diferentele intre masina sa, din clasa R2, fata de cele ale adversarilor sai, din clasa R3. De foarte multe ori a reusit, insa de multe ori nu, iar Vlad a fost nevoit sa abandoneze, fie din cauza unor probleme tehnice, fie din cauza unor iesiri in decor.

 

Sigur, daca vom aseza pe hartie si vom compara performantele masinilor de la clasa R2 si R3, multi le pot considera foarte apropiate, dar eu cred ca Vlad Cosma a reusit niste performante foarte bune, inclusiv cand a avut ocazia sa ia startul in competitii internationale. Sezonul 2013, in care Vlad isi dorea sa faca trecerea pe o masina cu tractiune integrala,  nu vine cu vesti prea bune din partea lui, ba mai mult pilotul clujean este pe cale sa rateze intregul campionat.

 

Cu speranta ca Vlad Cosma va reusi sa-si rezolve problemele de buget, iata ce ne-a raspuns vice-campionul national la 2WD si ocupantul locului 10 in clasamentul general FIA la finele anului trecut, la cele trei intrebari pe care am decis sa i le adresam:

cosma

 Care este programul tau in 2013 si ce ti-ai propus sa realizezi in acest sezon?

V.C: Din pacate, in momentul acesta nu am un program pentru CNR 2013. Mai mult ca sigur ratam prima etapa.Totusi, inca sper ca lucrurile sa se schimbe si sa pot sa incep sezonul 2013 cu Raliul Brasovului.

 

Ce parere ai despre noul format al campionatului national de raliuri si despre etapele revenite in calendar?
 
V.C:  Este un lucru benefic ca in campionat sa apara etape noi, dar nu sa vina peste etapele existente, ci in locul unora mai slabe.
 
 
Cum ti se pare programul pentru prima etapa de la Brasov? 
 
V.C: Raliul Brasovului are un format interesant anul acesta, doar ca numarul ridicat de kilometri va creste cu siguranta costurile!
 
Vlad Cosma