Danube Delta Rally®, cel mai bun raliu al anului 2013

 În plină pregătire a celei de-a XV-a ediții, Danube Delta Rally® a fost premiat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) în cadrul Galei Campionilor, care a avut loc sâmbătă, 15 februarie, la Palatul Știrbey din Buftea. Danube Delta Rally® a fost declarat cel mai bun raliu din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2013, iar ediția de anul acesta, a cinsprezecea din istoria evenimentului, candidează la European Rally Trophy, acordat de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).

 

În urma evaluării organizării și derulării Danube Delta Rally® 2013, etapa a treia în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, experții FRAS au apreciat, printre altele, interesul piloților pentru probe, condițiile de siguranță și de securitate asigurate de organizatori și modul în care a fost promovat raliul, reluat anul trecut după o pauză de 20 de ani.

 

“Oamenii au primit nesperat de entuziaști revenirea raliurilor în Dobrogea, au refăcut puntea peste ani cu o usurință încurajatoare. Cursa în sine mi-a inspirat prospețime, mi-a făcut plăcere de la sosire până la plecare! Probele sunt frumoase și cursive, îți face plăcere să pilotezi pe ele, iar macadamul este excelent. Proba care m-a surprins a fost Eoliene, pe care am subestimat-o la recunoașteri. S-a dovedit extrem de incitantă în cele din urmă”, sublinază pilotul Edwin Keleti. Prezent la Gala Campionilor, echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani și-a ridicat și trofeul pentru locul III, care i-a revenit în cadrul Danube Delta Rally® 2013.

 

Programat între 29 și 31 mai 2014, Danube Delta Rally® va cuprinde 14 probe speciale și se va desfasura pe parcursul a 170 de kilometri, cu 60 de kilometri în plus față de anul trecut. De asemenea proba Superspecială din centrul municipiului Tulcea va avea un traseu modificat față de cel din 2013. Noua specificație a traseului se datorează participării Danube Delta Rally®, din postura de candidat, la FIA European Rally Trophy. Dincolo de competiția propriu-zisă, organizatorii vor include în agenda raliului și o serie de evenimente-satelit, dedicate promovării turistice a Deltei Dunării, cu invitați speciali din țară și din străinătate.

Delta Rally 2013

“Premiul de la Gala Campionilor ne confirmă că eforturile noastre au fost îndreptate într-o direcție bună și ne obligă să menținem ștacheta sus, astfel încât și la ediția de anul acesta să le asigurăm piloților și pasionaților de raliu o competiție de calitate și condiții excelente de participare. Totodată, le oferim celor care vor vizita Tulcea și Delta Dunării în perioada raliului ocazia să asiste la un spectacol automobilistic de talie europeană și să se bucure de evenimentele speciale pe care le organizăm în paralel”, precizează Mihai Tănase, organizator Danube Delta Rally®.

 

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani, și s-a aflat încă de la început pe prima poziție în etapele Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Anul acesta, evenimentul are loc între 29 și 31 mai, fiind organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susținerea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Tulcea. Etapa a treia din campionat, Danube Delta Rally® este un eveniment de referință pe harta automobilismului sportiv românesc și contribuie la valorizarea potențialului turistic al zonei. Totodată, raliul se anunță plin de surprize pentru participanți și spectatori, care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally® în cadrul unor evenimente speciale: petreceri, concerte, excursii și degustări de produse locale.