Podium cat o victorie pentru Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu la Tulcea


Dupa ce au obtinut doua victorii in primele doua etape din sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu au terminat pe locul secund la Danube Delta Rally in clasamentul rezervat automobilelor cu doua roti motrice. Dupa aceste trei etape, echipajul bacauan este in continuare lider, reusind sa-si consolideze ecartul de peste treizeci de puncte avut in fata urmaritorilor sai.

 

Desfasurata in weekendul care abia s-a incheiat, etapa de la Tulcea a programat in cursul zilelor de vineri si sambata cate doua bucle a cate doua probe speciale si o parcurgere a superspecialei din centrul orasului la finalul fiecarei zile de concurs. In prima zi, cea de vineri, o zi in care ploaia si-a facut simtita prezenta din plin,  Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu si-au impartit in mod egal victoriile de proba speciala cu adversarii directi, aflandu-se in postura de lideri inaintea superspecialei.

DELTA_Rallyphoto_0003

Danube Delta Rally a fost o etapa la care alegerea pneurilor a fost vitala. Pentru primele doua probe am facut o alegere foarte buna cu niste pneuri de compozitie moale insa pe urmatoarele nu am fost inspirati si am ales unele putin mai dure, lucru care a atras dupa sine pierderea unor secunde pretioase. La parcurgerea superspecialei de vineri nu am fost atent si am facut o eroare care ne-a adus o noua pierdere importanta de secunde, pentru ca mai apoi, datorita tensiunii, am fost penalizati cu 2 minute pentru pontarea in avans in punctul de control orar din service.rememoreaza Adi Raspopa firul intamplarilor din prima zi.

 

Chiar daca si-au mai trecut in cont trei victorii de proba speciala, din cele cinci programate in a doua zi de concurs, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu nu au putut recupera ecartul de peste doua minute si jumatate avut la sfarsitul primei zile, vazandu-se nevoiti sa se multumeasca cu locul secund in clasamentul automobilelor cu tractiune pe doua roti.

 

Datorita configuratiei probelor din a doua zi, mai scurte decat cele din prima, sansele de a recupera ecartul fata de locul intai erau reduse. Tot ce am putut sa facem a fost sa avem un ritm rapid si sigur pentru a ne conserva pozitia avuta si sa plecam cu cat mai multe puncte de la Tulcea. Datorita abandonului lui Raul Badiu, de care nu ne putem bucura, am reusit sa terminam pe pozitia a doua. Acest loc secund valoreaza cat o victorie, luand in calcul abandonul adversarului direct si faptul ca Florinel Tincescu se afla la primele puncte obtinute.a mai spus Adi Raspopa care impreuna cu Catalin Grigoriu se afla pe prima pozitie in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si al clasei 5.

 

Echipajul Adrian Raspopa/Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Wurth Romania, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro.

Comentarii

comentarii