Primul pas pentru Bogdan Talasman in CNR

Dupa patru sezoane petrecute pe probele de coasta, Bogdan Talasman a decis sa faca trecerea la disciplina regina a motorsportului intern. Cu un buget inca in lucru, Bogdan este hotarat sa faca toate eforturile pentru a duce la final un sezon complet in CNR. Primul pas a fost facut si Raliul Brasovului a consemnat inceputul unui drum solicitant dar fascinant pentru pilotul obisnuit cu suprafetele impecabile ale etapelor de coasta. In mod traditional pentru ultimii ani, masina aleasa pentru debutul in raliuri este Dacia Logan pentru care pilotul din Buftea a ales serviciile NapocaRallyAcademy.

 

  “A fost un vis sa ajung sa particip la raliu.Am venit la Brasov cu pretentii modeste. Stiu ca nu va fi usor si ma astept la multi pasi pana sa ajung sa ma bat cu adevarat pe probe” spunea Bogdan inainte sa ia startul cu DaciaLogan.

 

 Cu un parcurs precaut, echipajul Bogdan Talasman/ Andrei Mitrasca a terminat Raliul Brasovului pe pozitia a patra atat in clasamentul debutantilor cat si in cel al Cupei Dacia. Cu toate ca rezultatul este unul promitator pentru un inceput de campionat, echipajul 485 recunoaste diferentele mari fata de competitorii din cadrul Cupei Dacia pe care trebuie sa le micsoreze anul acesta.

 

Am fost constient ca nu o sa pot sa tin pasul cu Alex Mirea sau Bogdan Barbu si am fost destul de suparat sa vad ecarturile atat de mari fata de ei. E adevarat ca strategia a fost sa ma acomodez cu masina, sa nu risc iesiri in décor. Am marit putin ritmul in ziua a doua si am inceput sa simt masina si sa intuiesc unde pierd, unde pot sa atac mai mult. Totusi, a fost primul raliu si nu sunt genul care se arunca din prima. Intotdeauna tatonez terenul inainte sa imi propun performanta.” A declarat satisfacut Bogdan Talasman la finalul raliului.

DSC_3633

Am fost putin nostalgic la inceputul raliului, era cursa in care am trait atat de multe alaturi de Costi Stratnic in ultimii doi ani si acum eram in masini diferite. Dar am luat hotararea sa merg cu Bogdan in incercarea de a face un sezon complet si cred ca am decis bine. Imi place ca am un partener cu care abordam cursele cu gandul la finalul sezonului. Imi place ca ne vedem lungul nasului si sper sa ii insuflu nervul si viziunea potrivita pentru a ajunge cat mai sus.” A spus Andrei Mitrasca la festivitatea de premiere de la finalul cursei.

 

Raliul Brasovului a fost un adevarat festival al vitezei, un spectacol orchestrat exemplar, sportivii din masina cu numarul 485 fiind deosebit de incantati de primirea pe care orasul de la poalele Tampei a oferit-o tuturor participantilor. Dupa aceasta etapa, echipajul Talasman/ Mitrasca este pregatit sa abordeze in aceeasi nota urmatoarul raliu, cel de la Arad si de abia dupa aceea sa-si seteze obiective clare sportive. Proaspatul echipaj este sustinut de Miras International, partenerul nostru traditional, de Procema SA  si de clubul sportiv Vointa Buftea.