Danube Delta Rally® a adus un colț de Deltă la Brașov

  • Echipa Danube Delta Rally® a adus la Brașov un colț din Deltă, printr-o petrecere culinară tipic dobrogeană
  • Maratonistul Paul Dicu s-a antrenat în cadrul Tess Rally la Brașov
  • Internaționalul Florentin Petre și actrița Gina Pistol l-au introdus pe Paul Dicu în lumea raliurilor 

Tess Rally danube delta

Participare-eveniment weekend-ul acesta la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri, derulată la Brașov: echipa Danube Delta Rally® a pregătit un antrenament special pentru „maratonistul nisipurilor“ Paul Dicu. De asemenea, pentru că Raliul Deltei – programat anul acesta între 29 și 31 mai – este conceput și ca un eveniment de promovare turistică a Deltei Dunarii, organizatorii raliului de la Tulcea au adus la Brașov un colț al acestei zone, printr-o petrecere culinară.

Tess Rally danube delta 1

Paul Dicu, românul care a participat de trei ori la una dintre cele mai dificile curse din lume, Maratonul Nisipurilor din deşertul Sahara, s-a alăturat echipei Danube Delta Rally® și a avut parte de un adevărat „botez” automobilostic la finele săptămânii trecute. Alergător tenace în cele mai dificile condiții, Dicu a fost cucerit și de adrenalina pe care i-o oferă un raliu, astfel că în luna mai va lua startul și la Tulcea, alături de pilotul constănțean Sorin Telehoi.

Porcisteanu

Așa cum ne-am obișnuit fanii și prietenii, facem lucrurile altfel. Astfel că înainte de raliul-eveniment din Tulcea, am adus un colț de Delta la Brașov sesiunea de gatit pe care am organizat-o ad-hoc chiar în parcul de service. Atmosfera a prins pe toată lumea, iar piloții s-au delectat cu bunătăți dobrogene în momentele de pauză. Vom continua cu surprizele și la Tulcea, la Raliul Deltei, atât pentru participanți, cât și pentru spectatori”, precizează
Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®.

Atmosfera Danube Delta Rally® l-a cucerit și pe internaționalul Florentin Petre, care a pus la cale un mini-spectacol automobilistic, alături de vedeta TV Gina Pistol, pasionată și ea de automobilism. Ambii l-au „asistat” pe maratonistul Paul Dicu în antrenamentele sale de la Brașov.

Tess Rally danube delta 2

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013 – după o pauză de 20 de ani – și s-a aflat încă de la început pe prima poziție în etapele Campionatului Național. Anul acesta, evenimentul are loc între 29 și 31 mai și este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susținerea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Tulcea, respectiv cu sprijinul partenerilor tradiționali: DDS Group, Nautic Experts, Maritimo Shopping Center Constanța, Scame Electrical Solutions, ZIP Escort, Evo GPS, Pensiunea Doi Căpitani-Delta Dunarii, Kiss FM, Digi 24 Constanța și Asociația de Promovare Litoral-Delta Dunării. Etapa a treia din campionat, Danube Delta Rally® este un eveniment de referință pe harta automobilismului sportiv românesc și are ca principal obiectiv valorizarea potențialului turistic al zonei. Agenda Raliului Deltei include și petreceri, concerte, excursii și degustări.