Audi a dezvaluit noul R18 e-tron quattro la Le Mans

Noul Audi R18 e-tron quattro a pasit pentru prima data in traficul de pe strazile din Mans. Tom Kristensen, pilotul Audi care are la activ 9 victorii in cursa de 24 de ore de la Le Mans, a condus prototipul hibrid al celor de la Audi, din fata catedralei Saint-Julien du Mans din centrul orasului pana la faimosul Circuit de la Sarthe.

Le Mans Warm-up 2014

Acompaniat de camere TV si fotografi, noul prototip LMP1 al celor de la Audi a parcurs aproape 10 kilometri prin oras, a facut un tur pe circuitul Bugatti si a oprit in fata centrului de primire al circuitului, in aplauzele jurnalistilor si invitatilor aflati la fata locului. “Am concurat la Le Mans din 1997, dar  acest lucru a fost complet nou pentru mine” a declarat Tom Kristensen, care in 2006 a condus revolutionarul Audi R10 TDI la lansarea acestuia, prin traficul parizian.

 

Pe langa aceasta plimbare atipica care a adus aminte de vremurile in care pilotii veneau la Le Mans in masinile de cursa, Audi a surprins publicul cu noile “haine” ale prototipului. Cand si-a facut debutul in Decembrie caroseria noului R18 e-tron quattro  fost neagra cu cateva detalii rosii , o noua paleta de culori a fost aleasa pentru a bucura ochii spectatorilor. Culorile alb, argintiu, rosu si negru au fost alese pentru acest nou prototip.

Audi R18 e-tron quattro

 

Audi a ales sa mareasca capacitatea motorul V6 TDI de la 3.7 litri la 4.0 litri pentru a optimiza si mai mult motorul care deja era eficient. Dupa ce au testat mai multe variante de recuperare a energiei cei de la Audi au optat pentru o volanta care inmagazineaza o energie recuperata de pana la doi megajouli si este transmisa axei fata printr-o unitate motoare generatoare.