NOUL NISSAN QASHQAI LANSARE COMERCIALA ÎN ROMÂNIA

Nissan Qashqai este liderul consacrat în segmentul crossover, cu peste 2 milioane de exemplare vândute în Europa din 2007 până în prezent.  Acesta se adresează atât şoferilor din segmentul C care doresc un plus de stil, tehnologie şi plăcere, cât şi cumpărătorilor aflaţi în căutarea eficienţei pe toată linia.

 10155770_780957165248588_2035350509_n

Tehnologia premium, cea de-a doua generaţie de design crossover şi dinamica optimizată se reunesc pentru a forma împreună esenţa Noului Nissan Qashqai. Noul crossover al mărcii este primul model comercializat bazat pe noua platformă CMF (Common Module Family) produsă de Alianţa Renault-Nissan şi este conceput pentru a face tehnologia premium mai accesibilă ca niciodată. 

 

SERUS, cel mai mare agent autorizat al marcilor Nissan Renault Dacia din Romania, a prezentat marti, 25 martie, in cadrul unui eveniment special, noul Nissan Qashqai. Intr-o atmosfera dominata de muzica clasica si dansuri moderne, noul membru al familiei Nissan a fost prezentat oficial prietenilor si clientilor SERUS. Modelul este deja disponibil spre vanzare in cadrul retelei SERUS, iar primele test-drive-uri pot fi facute incepand de astazi in cadrul portilor deschise print-o simpla programare.   

 1977207_780957268581911_1443505390_n

Tehnologia Safety Shield include acum şi Autonomous Emergency Braking (Anticipare Frânare de Urgenţă), Driver Attention Support (Alertă Atenţie Şofer) şi Traffic Sign Recognition (Recunoaştere indicatoare rutiere), alături de alte câteva sisteme de asistenţă; de exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenţă Inteligentă la Parcare) elimină stresul manevrelor în mediul urban cu ajutorul manevrelor de parcare automată.

 

Noul NissanConnect a evoluat la nivelul conectivităţii oferite de un smartphone,  cu display tactil de 7”. În perioada următoare sistemul va avea acces la o gamă variată de aplicaţii practice si de divertisment,  Noul NissanConnect valorifică funcţiile Google® search şi Send To Car, care permit şoferilor să planifice o călătorie de acasă. Sistemul include streaming audio prin Bluetooth şi integrare pentru telefoane mobile, precum şi porturi Aux-in şi USB.

 Qashqai (24)

La interior s-au adus îmbunătăţiri sensibile la nivelul calităţii materialelor şi designului. Polivalenţa  rămâne un atribut de bază al crossoverului; inginerii Nissan au elaborat metode inovatoare de a include perfect noul Qashqai în viaţa şoferilor. Oferind spaţiu mai mare pentru ocupanţi şi un volum crescut al portbagajului ajutat de un sistem modulabil pentru podeaua portbagajului, noul Qashqai dispune chiar şi de spaţiu de stocare a poliţei când aceasta nu este utilizată.

 

Fiind conceput şi proiectat în Europa, pentru Europa, Noul Nissan Qashqai a fost creat de experţii Nissan din cadrul Nissan Design Europe (Londra, Marea Britanie) şi Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Marea Britanie şi Barcelona, Spania), fiind construit în Sunderland, Marea Britanie. O contribuţie majoră au avut şi designerii şi inginerii Nissan din Atsugi, Japonia.

 

Preţurile şi versiunile disponibile pentru comercializare pe piaţa din România

 

În România, Noul Nissan Qashqai este disponibil în cele trei versiuni de echipare deja consacrate pe toată gama de modele a constructorului – Visia, Acenta şi Tekna – şi cinci versiuni de motorizări.

 Qashqai (5)

Preţul de pornire este fixat la 18.690 € TVA inclus pentru singura opţiune pe benzină a noului crossover : Visia 1.2 115CP Stop/Start 2wd, transmisie manuală.

 

Transmiţând puterea printr-o cutie manuală cu şase trepte, acest motor furnizează 115CP (85kW) şi produce un cuplu de 190Nm.

 

Alte 4 versiuni de motorizare sunt exclusiv diesel, în configuraţie 2wd:

– 1.5l dCi DPF 110CP Stop/Start, transmisie manuală

– 1.6l dCi DPF 130CP Stop/Start, transmisie manuală

– 1.6l dCi DPF 130CP Stop/Start, transmisie X-TRONIC

 

Primul preţ pentru motorizările diesel este 20.590 € TVA inclus, disponibil pe Visia 1.5l dCi DPF 110CP.

 

Transmisia ALL MODE 4x4i este asociată propulsorului 1.6 dCi DPF 130CP Stop/Start  transmisie manuală.

 

Nivelul standard de echipare pentru versiunea de intrare în gamă oferă, printre altele, faruri cu halogen şi lumini de zi cu LED, proiectoare de ceaţă, oglinzi în culoarea caroseriei reglabile electric şi încălzite, bare de protecţie şi mânere exterioare de uşi în culoarea caroseriei şi jante de oţel 16”. Tot în standard şi tot pe prima versiune de echipare, Visia, Noul Nissan Qashqai include în preţ aer condiţionat cu reglare manuală, frână de mână electronică, radio CD MP3 cu 4 boxe şi port USB cu mufă auxiliară, închidere centralizată cu telecomandă, cruise control, limitator de viteză şi Bluetooth®, acestea din urmă având comenzile amplasate pe volan.

 

La nivelul echipamentelor de siguranţă, Visia propune în standard sistemul Chassis Control (cu sistem activ de control al traiectoriei şi control activ al rulării) airbag-uri şofer şi pasager, airbag-uri laterale şi tip cortină, tetiere faţă active, ABS-EBD şi asistenţă la frânare, ESP şi asistenţă la pornirea din rampă.

 

În opţiune, Acenta este disponibilă cu NissanConnect şi Nissan Safety Shield, cele două sisteme fiind disponibile în standard pe vârful de gamă Tekna, alăturide sistemul Intelligent Park Assist

 

Opţional pe versiunea Tekna, Nissan Safety Shield poate fi  completat de cele 3 funcţii inaugurate anul trecut pe Noul Nissan Note: Avertizare Unghi Mort, Detectare Obiecte în Mişcare şi Alertă Atenţie Şofer.

 Qashqai (46)

De reţinut pentru toată gama, blocurile optice încorporează concepte tehnologice dintre cele mai avansate oferite vreodată în sectorul crossover. Toate versiunile beneficiază de tehnologia LED, anumite versiuni fiind chiar echipate cu tehnologii mai sofisticate, având blocuri optice integrale LED atât pentru faza scurtă, cât şi pentru cea lungă.

  

În perioada 27-30 martie 2014 Nissan organizează lansarea comercială noului model în întreaga Reţea de Agenţi Autorizaţi ai mărcii.

 

În perioada 27 – 30 martie 2014, toţi cei interesaţi sunt invitaţi în showroom la Porţi Deschise Noul Nissan Qashqai, unde pot vedea şi testa noua generaţie de crossover. În plus, participanţii în aplicaţia dedicată acestei camapanii – „Domină oraşul cu Noul Nissan Qashqai” pot câştiga un week-end pentru 2 persoane la Londra sau unul din cele weekenduri la volanul noului crossover Nissan. Drept premii de consolare, Nissan va oferi prin tragere la sorţi 20 de premii personalizate. Detaliile concursului sunt disponibile în Regulamentul oficial, pe www.nissan.ro.