10 probe speciale in lungime de 130 kilometri pentru Raliul Perla Harghitei 2014

Astazi, 26 august, cu 30 de zile inainte de startul in Raliul Perla Harghitei, au fost publicate documentele oficiale ale competitiei. Avand coeficient 1, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2014 propune concurentilor un format compact, cu zece probe speciale din care cinci diferite, ce masoara 129,58 kilometri din totalul de 415,63 kilometri care include si probele de legatura.

 

Inscrierile pentru Raliul Perla Harghitei 2014 pot fi facute in perioada 26.08.2014 pana joi, 11.09.2014 – ora 20:00, urmand ca lista echipajelor inscrise sa fie publicata pe websiteul oficial al competitiei, www.raliulharghitei.ro, vineri 12 septembrie la ora 12:00.

Raliul Harghitei
foto: Attila Szabo

Daca zilele de marti si miercuri din saptamana desfasurarii raliului sunt dedicate recunoasteriii probelor speciale, joi, 25 septembrie intre orele 12:00-18:00, se va desfasura shakedown-ul, sesiunea oficiala de teste premergatoare intrecerii, pe un traseu in lungime de doi kilometri aflat in imediata apropiere a localitatii Zetea. De asemenea, tot joi, incepand cu ora 19:45, toate echipajele care vor lua startul la editia 2014 a Raliului Perla Harghitei se vor incolona si vor participa la startul festiv organizat in fata Primariei Mun. Odorheiu Secuiesc, acolo unde vor urca pe rampa de start si vor saluta publicul.

 

Vineri, 26 septembrie, in prima zi a Raliului Perla Harghitei 2014, concurentii vor lua startul incepand cu ora 12:50 si vor avea de parcurs patru probe speciale in lungime de 43,10 kilometri. Incepand cu ora 17:00 atentia se va indrepta catre centrul Mun. Odorheiu Secuiesc, acolo unde se va desfasura superspeciala organizata pe un circuit stradal in lungime de 1,90 kilometri si care, la editia anterioara, a reusit sa adune un numar impresionant de spectatori.

 

Probele Dealu si Varsag-Corund sunt doua speciale noi, pe care nu s-a mai concurat niciodata. Pastrand proportiile, cele doua probe sunt asemanatoare cu cele din Raliul Finlandei din punct de vedere al peisajelor si al calitatii macadamului, ambele au fost reabilitate recent dar au un specific romanesc, si mai ales harghitean. In mare parte sunt asemanatoare intre ele si imbina atat portiuni de viteza cat si portiuni foarte virajate, unde calitatea pilotajului va face diferenta dintre concurenti. Superspeciala din centrul Mun. Odorheiu Secuiesc va avea aceeasi configuratie ca si anul trecut, insa anul acesta gradul de securizare a probei va fi unul crescut.a declarat Csaba Ferencz, presedintele clubului organizator Maxx Racing.

 

Sambata, in cea de-a doua zi a Raliului Perla Harghitei 2014, echipajele vor mai avea de parcurs inca sase speciale, care insumeaza 86,48 kilometri, impartite in trei bucle de cate doua probe, din care primele doua vor fi identice cu treceri pe specialele Capalnita si Harghita, iar pe cea de-a treia bucla se vor parcurge probele din prima zi, Dealu si Varsag-Corund.

Raliul-Harghitei
foto: Attila Szabo

Raliul Perla Harghitei 2014 se va incheia odata cu sosirea programata pentru prima masina, sambata, de la ora 18:50 iar premierea va avea loc mai tarziu, cu incepere de la ora 20:30, pe scena amenajata in fata Primariei din Mun. Odorheiu Secuiesc.

 

Asa cum am mai spus-o, singura proba pastrata din programul de anul trecut este speciala Arpad Dietrich, speciala care poarta numele regretatului fondator al Raliului Harghitei. Speciala Capalnita a facut si ea parte din programul editiei anterioare, insa anul acesta va fi mai lunga si va fi parcursa in sens invers. Pe aceasta proba au fost eliminate trecerile prin apa care au dat bataie de cap unor concurenti anul trecut, in acele locuri fiind montate niste tuburi mari peste care se poate circula fara probleme.a mai adaugat Csaba Ferencz.

 

Raliul Perla Harghitei 2014 este organizat de CS Maxx Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Consiliile Locale din Corund, Dealu, Varsag, Capalnita, Zetea si Vlahita si este sustinut de partenerii principali Perla Harghitei, Seroussi, Amigo&Intercost, PBS, ING Service, Magdolna Impex, Septimia, Hotel Tarnava, Dancea si Asociatii si Color Metal, iar parteneri media sunt Autorally.ro, Motorsportnews.ro, Szekelyhon.ro, Uh.ro, Prima Radio si Star Radio.

 

Documente oficiale:

Regulament_particular Raliul Perla Harghitei 2014

plan_orar RALIUL PERLA HARGHITEI

Harta Generala

Formular acreditare media Raliul Perla Harghitei 2014