Start in Raliul Perla Harghitei 2014

Prima zi a Raliului Perla Harghitei a debutat cu conferinta de presa, organizata la Hotelul Tarnava si la care au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale precum dl. Ambrus Sandor, consilier la Consiliul Judetean Harghita, dl. Bunta Levente, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, dl. Puskas Istvan din partea sponsorului principal care da si numele raliului, Perla Harghitei, Csaba Ferencz, organizatorul ultimei etape din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop, precum si pilotii Francois Delecour si Titi Aur.

 

Este cel mai important eveniment al anului pentru judetul nostru si ne bucuram ca orasul Odorheiu Secuiesc este gazda acestui eveniment. Le urez succes participantilor si sper sa avem parte de o competitie cat mai frumoasa.”a spus dl. Ambrus Sandor, consilier la Consiliul Judetean Harghita.

BBA_8393

Le uram bun venit oaspetilor sositi in orasul nostru pentru Raliul Perla Harghitei organizat de inimosul Csaba Ferencz si dorim tuturor concurentilor succes si un raliu fara incidente.” a declarat dl. Bunta Levente, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

 

Ne onoreaza faptul ca suntem din nou alaturi de Raliul Harghitei, noi fiind un partener traditional al acestui raliu si in trecut. Ne bucuram ca intrecerea revine cu o noua echipa organizatorica si le dorim succes tuturor celor implicati.” a adaugat si dl. Puskas Istvan, reprezentant al SC Perla Harghitei S.A.

 

Este cel mai important raliu pentru noi pentru ca la sfarsitul acestuia putem deveni campioni. Este un raliu inselator pentru ca nu ai vizibilitate peste tot din cauza diferentelor de nivel ale drumului dar si pentru ca poti face pana oricand. Cu toate acestea chiar daca avem nevoie de doar un punct pentru a deveni campioni, am decis ca vom merge tare, full gaz pentru a ne putea bucura de masina si de acest raliu.” a declarat Francois Delecour, dublu campion national in CNR Dunlop si favorit la castigarea titlului si in acest sezon.

 

Titi Aur, care revine in campionat dupa o pauza de aproximativ trei ani, a adaugat: ”Revin cu placere in raliuri in general si in special la Harghita pentru ca in trecut a insemnat foarte mult pentru mine. Amintirea frumoasa a lui Arpad Dietrich, cel care ne primea de fiecare data cu bucurie cand organiza raliul si acum cand sunt primit de noua echipa la fel de frumos nu poate decat sa ma bucure pentru ca aici am castigat titluri de campion in trecut. Imi plac probele de aici, mereu mi-am dorit probe in trei dimensiuni asemanatoare cu cele din Finlanda cu suisuri si coborasuri nu doar viraje stanga dreapta si consider ca acestea sunt raliurile, sa treci prin locuri dificile cu viteza cat mai mare si sa obtii un timp cat mai bun. Exista la tot pasul pericolul de a iesi in decor si de a face pana, insa cei care nu vor astfel de conditii pot merge in siguranta respectand legea pe drumul national. Acest raliu ofera probe foarte frumoase, dificile, insa placute pentru pilotaj.”

Botka_David

Incepand cu ora 12:00, in apropierea localitatii Zetea, s-a desfasurat sesiunea de teste oficiale premergatoare Raliului Perla Harghitei. Shakedown-ul a debutat intr-un mod neplacut pentru pilotul NRA, Florinel Tincescu, care s-a rasturnat, incident in urma caruia a avut de suferit doar Citroen-ul C2R2 pe care tanarul pilot concureaza, mecanicii echipei facand eforturile necesare astfel incat masina sa fie pregatita pentru startul de maine.

 

In schimb, liderul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, a fost cel mai bun pilot la sfarsitul shakedown-ului, el fiind mai rapid cu o zecime de secunda decat David Botka, cel care revine in CNR Dunlop cu ocazia Raliului Perla Harghitei. Pe locul al treilea la sesiunea de teste s-a clasat Titi Aur, care a profitat din plin de traseul in lungime de 2 kilometri al shakedown-ului, efectuand noua treceri pe acesta.

 

Intre orele 15-18 la testele oficiale au participat pilotii care concureaza la clasele 9-11, cel mai rapid echipaj fiind format din Radu Necula si Adrian Temes. Pe locul secund s-au clasat Alexandru Ardelean si Horatiu Baltador, care au fost mai rapizi cu trei secunde decat ocupantii pozitiei a treia, Szabo Csongor si Marcus Andreoiu.

 

In aceasta seara, incepand cu ora 20:00, echipajele care vor lua startul in Raliul Perla Harghitei vor participa la prezentarea oficiala, care se va desfasura in fata Primariei din Odorheiu Secuiesc. Startul pe probele speciale ale Raliului Perla Harghitei se va da vineri, 26 septembrie, in jurul orei 13.00, concurentii urmand sa parcurga 31.84 de kilometri impartiti in 4 probe speciale, atractia zilei fiind superspeciala organizata pe circuitul stradal din Odorheiu Secuiesc, programata de la ora 17:00.

 

Sambata, in cea de-a doua zi de concurs, echipajele vor mai avea de parcurs alte sase speciale care insumeaza 80,85 kilometri, acestea fiind impartite in trei bucle a cate doua probe si despartite de cate o vizita in parcul de service. 

 

Raliul Perla Harghitei 2014 este organizat de CS Maxx Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Consiliile Locale din Corund, Dealu, Varsag, Capalnita, Zetea si Vlahita si este sustinut de partenerii principali Perla Harghitei,  Seroussi, Amigo&Intercost, PBS, ING Service, Magdolna Impex, Septimia, Hotel Tarnava, Dancea si Asociatii si Color Metal, Scorpion Trans, Odorest, Pickup.ro, Aticream Comore, Automoso, Brother, Roseal, Uiet, Euro WC, L Design, Serendipity, R&R, Aramis.ro si are ca parteneri media Autorally.ro, Motorsportnews.ro, Szekelyhon.ro, Uh.ro, Revista Autoexpert, Presztizs Media, Rallyphoto.ro, Rallymax.ro, Rallymagazin.ro, Cityreklam.ro, Harghitanepe, Udvarhely Hirado, Prima Radio si Star Radio iar echipajele vor fi monitorizate de către echipa EVO GPS.

rezultate complete shakedown

StartVineri (1)

Inscrieri