Moinestiul a gazduit conferinta de presa premergatoare Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014

Aflat intr-o campanie de redescoperire a orasului ca si statiune turistica sub sloganul “Promovam valorile, stimulam competitia, construim viitorul”, Municipiul Moinesti a fost gazda conferintei de presa premergatoare Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014. Biblioteca Municipala “Stefan Luchian” a gazduit conferinta la care au participat dl. Viorel Ilie – primarul Mun.Moinesti, dl. Ionut Tenie – City Manager al Mun.Onesti, dl. Inspector principal Gabriel Blaga  – Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Bacau si Adrian Raspopa – organizatorul Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014.

 

Prima zi, cea de vineri, va avea parcul de service amplasat in premiera pe cel mai mare bulevard din centrul Mun. Moinesti iar concurentii vor parcurge de doua ori proba regina a raliului din imediata apropiere a orasului, in lungime de 26,22 kilometri.

 

Sarbatorim in Moinesti o saptamana dedicata sportului pe patru roti si avem deja experienta din anii anteriori. Aprecierile din partea concurentilor si fanilor au fost foarte bune dupa editiile precedente iar acest lucru ne-a determinat sa ne implicam din nou in organizare. Ne dorim ca zona sa se dezvolte si mai mult ca o statiune turistica, sa redevina o zona placuta de relaxare. Prin aceasta competitie, urmarim sa promovam Municipiul Moinesti alaturi de celelalte evenimente din oras si ne dorim ca acest raliu sa poposeasca an de an in comunitatea noastra a declarat dl.Viorel Ilie – primarul Mun.Moinesti.

 

Incepand cu ora 19:06, atentia se va indrepta catre Mun. Onesti, acolo unde se va desfasura superspeciala in lungime de 1,6 kilometri, organizata de asemenea in centrul orasului pe un circuit stradal care cuprinde cele mai importante bulevarde din acesta. Fanii raliurilor din Romania care nu vor putea ajunge la Bacau vor putea urmari de acasa, pe canalul Dolce Sport, transmisia in direct a Superspecialei din Onesti, transmisie care va fi realizata cu doisprezece camere.

 

Ne bucuram ca Municipiul Onesti revine pe harta raliurilor din Romania dupa 10 ani. Primarul Neghina este un mare fan al sportului, in  general, si alaturi de consiliul local incearca sa sprijine competiiile sportive din oras. Va asteptam in numar cat mai mare la Onesti unde am pregatit o serie de surprize placute celor care ne vor trece pragul.” a declarat dl.Ionut Tenie – City Manager al Mun.Onesti.

 

Joi de la ora 12:00, la Ocolul Silvic Fantanele va avea loc shakedownul, ultima sesiune de teste premergatoare Raliului Moldovei Pambac Bacau, sesiune in cadrul careia echipajele pot aduce ultimele setari masinilor de concurs. In aceeasi zi, de la ora 20:00, este programat startul festiv in zona Hotelului Decebal din Bacau, festivitatea ce va fi precedata de concertul lui Radu Captari care va avea loc pe scena amenajata in zona.

conferinta presa 2014

Sambata, in cea de-a doua zi a Raliului Moldovei Pambac Bacau, parcul de service va fi amplasat in Bacau, in parcarea centrului comercial Arena Mall iar concurentii vor avea de parcurs alte opt probe, impartite in trei bucle, din care primele doua vor fi identice cu treceri pe specialele Hemeius, Trebes si Racova, ultima fiind amplasata in apropierea orasului Buhusi.

 

Impreuna cu colegii din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau si cu cei de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta ne vom da concursul pentru a asigura un climat de siguranta pe toata perioada desfasurarii raliului. In zonele pretabile la un trafic aglomerat vor fi politisti rutieri care vor asigura fluenta traficului si vreau sa fac un apel si la spectatori sa respecte indicatiile staff-ului de organizare.a declarat dl.inspector principal de politie Gabriel Blaga  din cadrul Serviciul Politiei Rutiere al IPJ Bacau.

 

Am ales sa organizam conferinta de presa la Moinesti pentru ca aici am gasit o deschidere foarte mare din partea autoritatilor locale iar zona are un potential mare de dezvoltare. Ma bucura foarte mult faptul ca am ajuns la cea de-a patra editie pentru ca eu sunt adeptul ideii de pasi mici si siguri. Vreau sa le multumesc tuturor partenirilor pentru sprijinul oferit si m-as bucura foarte mult daca publicul va reactiona pozitiv la campaniile de promovare pe care le-am desfasurat pana acum.” a mai adaugat Adrian Raspopa – organizatorul Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014.

 

Raliul Moldovei Pambac Bacau 2014 se va incheia odata cu sosirea echipajelor, programata sambata seara de la ora 20:00, nu inainte insa de concertul trupei Taxi.

Raliul Moldovei Pambac Bacau 2014 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Consiliul Local Moinesti, Consiliul Local Onesti si Consiliul Local Bacau si este sustinut de principalii parteneri, companiile Pambac, Comfert, Popasul Trebes si Simba Invest.