Raspopa si Grigoriu au devenit campioni nationali in fata propriilor fani


Dupa un sezon 2013 in care echipajul format din Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu a fost nevoit sa se multumeasca cu titlul de vicecampioni nationali chiar daca au avut mai multe victorii de etapa decat echipajul din fata lor, cei doi bacauani au fortat inca de la inceputul acestui an si au reusit dupa cinci etape sa devina campioni nationali la clasa rezervata automobilelor cu 2 Roti Motrice.

 

Programat in perioada 25-26 iulie, Raliul Moldovei Pambac Bacau a reprezentat weekendul perfect pentru Adi Raspopa si Catalin Grigoriu. „Ne-am dorit foarte mult titlul anul trecut la revenirea cu noua masina in Campionatul National de Raliuri, insa coeficientii etapelor ne-au defavorizat. Anul acesta am abordat fiecare etapa in forta si am reusit sa castigam  la Brasov si Arad, dar mai ales in fata prietenilor si fanilor nostri de acasa, de la Bacau.spunea emotionat Adrian Raspopa la incheierea Raliului Moldovei Pambac pe care l-a terminat pe prima pozitie in clasamentul masinilor cu tractiune pe o singure punte si a devenit matematic campion national in 2014 alaturi de Catalin Grigoriu, copilotul sau.

Adi Raspopa - Raliul Moldovei Pambac 2014-1

Ramasi fara adversar direct inca din prima zi, atunci cand Florinel Tincescu a abandonat, Raspopa si Grigoriu au fost nevoiti sa-si stabileasca un alt obiectiv, pentru a ramane concentrati in cursa de casa. „Am castigat toate specialele de vineri, inclusiv pe cea din orasul meu natal, Onesti. Aveam o intarziere de 20 de secunde fata de locul 6 in clasamentul general, asa ca ne-am propus ca sambata sa fortam si sa incercam sa-l depasim pe Manu Mihalache. Am reusit pe prima bucla acest lucru, apoi el a abandonat asa ca noi nu mai aveam niciun motiv sa fortam si am redus ritmul.a mai adaugat Adi Raspopa, care a ocupat si un excelent loc patru in clasamentul general al Raliului Moldovei Pambac Bacau 2014.

 

Cu trei victorii si un loc secund in primele cinci etape ale sezonului 2014, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu au devenit campioni nationali la Bacau, din punct de vedere matematic ei nemaiputand fi ajunsi de niciun echipaj in cele doua runde ramase de desfasurat.

Adi Raspopa - Raliul Moldovei Pambac 2014-2

Am avut parte de un sezon excelent anul acesta iar pentru asta trebuie sa-i multumesc in primul rand lui Catalin Grigoriu, copilotul meu, tuturor partenerilor, echipei tehnice de la Pro Motor Ramnicu Valcea condusa de Mugurel Pirscoveanu dar si lui Tapio Laukkanen care a venit din Finlanda si la aceasta etapa si ne-a ajutat foarte mult, la fel ca pe intreaga durata a campionatului.a mai declarat Adi Raspopa la finalul Raliului Moldovei Pambac Bacau.

 

Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro. 

Comentarii

comentarii