Mobilizare generală în Cupa DACIA pentru Danube Delta Rally

  • 12 Echipaje înscrise la cea de-a treia etapă a Cupei DACIA ediția 2015 ce se va derula în perioada 4-6 Iunie la Tulcea
  • Cupa DACIA confirmă statutul de pepinieră a automobilismului românesc, trei piloți de numai 16 ani vor concura la Danube Delta Rally pe automobile Dacia Logan
  • Dacia Sandero 0.9 TCE continuă programul de pregătire tehnică în vederea debutului oficial
Gabriel Ene Cupa Dacia 2015
Gabriel Ene

Concurenții ediției 2015 a Cupei DACIA  se vor confrunta din nou pe macadam în cea de-a treia etapă a sezonului Danube Delta Rally ce se va desfășura la Tulcea în perioada 4-6 Iunie. La fel ca și Raliul Aradului Atrium Mall și Danube Delta Rally face parte atât din Campionatul Național de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cât și din calendarul European Rally Trophy organizat de FIA. Calitatea organizării, și probele excelent pregătite au produs o adevărată mobilizare generală.  Astfel, din totalul de 52 de echipaje înscrise, 12 concurează pe automobile Dacia Logan, iar dintre acestea nouă sunt înscrise la Cupa DACIA.

Bogdan Talasman
Bogdan Talasman

Primele două etape au arătat déjà un nivel extrem de ridicat al spectacolului sportiv din Cupa DACIA, atât la Brașov, cât și la Arad podiumul fiind decis după încheierea ultimei probe speciale. În plus, prin jocul rezultatelor niciunul dintre concurenți nu a reușit să se desprindă decisiv în Clasamentul general al Cupei. Câștigătorul de la Brașov, Bogdan Talasman a fost nevoit să abandoneze la Arad cu cu probleme tehnice, în timp ce ocupantul locului cinci la prima etapă, Peter Kelemen și-a trecut în cont la Arad prima victorie din carieră. De asemenea, prima etapă pe macadam a scos la rampă talentul lui Vlad Miculici, aflat la primul sezon în Cupa DACIA, însă a fost cu ghinion pentru Adrian Teslovan care s-a văzut nevoit să abandoneze tot din cauza unor probleme tehnice. Singurul pilot care a reușit două clasări consecutive pe podium este Adrian Drăgan, revenit în Cupa DACIA după o pauză de trei ani, timp în care a concurat în alte categorii, cel mai bun rezultat fiind titlul de campion la Casa 6 obținut în 2012.

Adrian Teslovan
Adrian Teslovan

Pe lista de înscrieri a Danube Delta Rally și-a trecut numele și Viorel Ivan, locul 2 la Brașov și absent la Arad. Fost câștigător al Cupei DACIA, Ivan completează lista piloților ce se vor bate pentru victorie. Ca de fiecare dată este de așteptat o luptă strânsă cu multe răsturnări de situație, numai puțin de cinci echipaje având șanse reale la ocupare primei trepte a podiumului. Prin esența sa Cupa DACIA fiind o competiție a piloților și pilotajului și nu a bugetelor sau a materialului tehnic.

Adrian Dragan 2015
Adrian Dragan

O altă premieră o constituie prezența pe lista de start a Cupei DACIA a trei piloți Debutanți, minori, care au împlinit de curând vârsta de 16 ani: Norbert Maior,  Andrei Mitre, precum și Filip Bădina, ce îl va avea în dreapta sa pe George Grigorescu, dar care încă nu va puncta la Cupă.

 

Cupa DACIA își reconfirmă astfel statutul de pepinieră de talente și rampă de lansare a tinerilor piloți spre competițiile de anvergură, cum este Campionatul Național de Raliuri DUNLOP.

 

Salutăm prezența cu o Dacia Logan la primul start din carieră într-un raliu a campionului național absolut de Viteză în Coastă, Paul Andronic. Îl așteptăm în viitor să îngroașe rândurile Debutanților în Cupa DACIA.” a declarat George Grigorescu, organizatorul Cupei.

 

Dacia SANDERO 0,9 TCe în varianta de competiții va continua la Danube Delta Rally programul de pregătire în vederea obținerii omologării naționale pentru pregătirea debutului oficial în competiții.

 

În 2015 Cupa DACIA are drept partener principal UNIOR și se bazează pe sprijinul partenerilor  tehnici: anvelope DMACK – importator Colina Motors, ORECA – furnizorul echipamentului de securitate.

 

Clasament Cupa DACIA 2015*

    1. P. Kelemen/G. Molnar                  43p
    2. A. Drăgan/V Brădățeanu               38p
    3. B. Talasman/A.Mitrașcă                34p
    4. V. Miculici/R. Fetean                      33p
    5. V. Ivan/G. Dumitru                          22p
    6. A. Teslovan/I. Csech                       20p
    7. G. Ene/C. Solomon                          18p

*4 puncte se acordă bonus pentru start la fiecare etapă