PREGĂTIRILE PENTRU DANUBE DELTA RALLY AU INTRAT ÎN LINIE DREAPTĂ

S-au deschis înscrierile oficiale pentru cea de-a XVI-a ediţie a Danube Delta Rally®, care are loc anul acesta în perioada 4-6 iunie, la Tulcea, termenul limită pentru înscrieri fiind 20 Mai 2015.

 

Danube Delta Rally® merita să revină pe scena europeană a motorsportului. Ediția din 2014 a fost un examen care a confirmat faptul că etapa tulceană poate și merită să reprezinte România pe harta europeană a motorsportului. Prin urmare, în acest an, Danube Delta Rally® va juca un dublu rol:

  • etapa a V-a în cadrul FIA European Rally Trophy 2015
  • etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

 camila Delta Rally Iunie 2015

Pentru alinierea la standardele europene, traseul a fost modificat şi extins, Danube Delta Rally® cuprinde astfel 11 Probe Speciale din care 6 distincte, desfășurate pe o lungime de 140,16 km.

 

Primele recunoaşteri pe traseul Danube Delta Rally® vor avea loc în perioada 3-4 iunie 2015, antrenamentele oficiale (shakedown) fiind programate în dimineaţa zilei de 5 Iunie 2015. Parcul de Service şi Parcul Închis vor fi poziţionate, și anul acesta, pe  Faleza Tulcea .

 

Danube Delta Rally® este un eveniment care și-a câștigat locul pe harta automobilismului sportiv românesc în doar doi ani de la relansare. Standardele asumate de orgnizatorii etapei tulcene, calitatea probelor și dificultatea acestora au făcut din Danube Delta Rally® o prezență confirmată în calendarul FIA European Rally Trophy 2015. Nu este doar un eveniment sportiv, este unul care dorește să promoveze potențialul Dobrogei turistice, și în special pe cel al Deltei Dunării. Ca și până acum, raliul se anunţă unul plin de surprize pentru participanţii şi spectatorii care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally® în cadrul unor evenimente conexe ce urmează a fi communicate.

Danube Delta Rally 2014 - 029

Mihai Tănase – Organizator Danube Delta Rally®:

”Anul 2014 a fost un an foarte greu pentru noi din multe puncte de vedere, dar în special din perspectiva alinierii regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de către Federația Internaționala a Automobilului (FIA) şi credem că în mare parte suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări. Suntem convinşi că toate eforturile echipei şi ale partenerilor noştri vor fi răsplătite la începutul lunii iunie, când ne așteptăm la un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Deltei in 2013 până acum. Din nou, atât Consiliul Judetean Tulcea, prin Domnul Preşedinte Horia Teodorescu, cât şi Primaria Tulcea, prin Domnul Primar Constantin Hogea, s-au alăturat acestui proiect de suflet, iar eu personal ţin să le mulţumesc şi pe această cale.”