Hyundai Motorsport continua dezvoltarea noii generatii i20 WRC

Echipa Hyundai Motorsport a testat, timp de patru zile, in zona Almeria, Spania, noua generatie a modelului i20 WRC. Actiunea marcheaza o noua etapa importanta in dezvoltarea autovehiculului, care isi va face debutul in sezonul 2016 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA.

 

Pilotul Kevin Abbring, si copilotul sau, Sebastian Marshall, au testat noua generatie i20 WRC alaturi de echipajul Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul. Probele s-au concentrat pe dezvoltarea motorului si a sasiului. Hyundai Motorsport a stabilit un plan detaliat de teste pentru noua generatie i20 WRC, obiectivul fiind de a fi utilizat inca de la finalul acestui sezon. Debutul noului model este prevazut pentru Raliul Monte-Carlo, prima etapa a calendarului 2016.

 New Generation i20 WRC (2)

Pentru sezonul in curs, o serie de imbunatatiri vor fi introduse si pe versiunea actuala a modelului Hyundai i20 WRC, pentru a mentine echipa in lupta pentru locurile de pe podium la fiecare etapa ramasa in calendar.

 

Kevin si Thierry au lucrat la dezvoltarea motorului si a sasiului noului model i20 WRC, dar au fost realizate si diverse setari care ne vor ajuta sa imbunatatim si versiunea actuala a autovehiculului, utilizata pe parcursul anului 2015. Planul nostru a fost de a participa cu noua generatie inca din acest sezon, dar o problema aparuta la data de omologare – legata de productia de serie a modelului in trei usi – a contribuit la aceasta decalare. Am decis sa continuam programul cu versiunea in cinci usi a noii generatii i20 WRC, care va lua startul in Raliul Monte-Carlo, prima etapa din sezonul 2016. Vom exploata la maximum timpul castigat, pentru a pregati o masina puternica din punct de vedere al performantelor. In acelasi timp, varianta actuala a modelului va primi numeroase imbunatatiri care ne vor ajuta sa ne implicam in lupta pentru podium la fiecare etapa din acest sezon”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

New Generation i20 WRC