Raliul Iasului Cotnari 2015: Simone Tempestini a devenit campion national absolut

Raliul Iasului Cotnari 2015, evenimentul sportiv al anului in capitala Moldovei a avut un final de poveste. La finalul a trei zile de intreceri spectaculoase, cu o prezenta record pe probe, Simone Tempestini a castigat Raliul Iasului Cotnari si a devenit campion national absolut. Alaturi de Dorin Pulpea, pe un Ford Fiesta R5, echipajul Napoca Rally Academy a castigat toate cele 9 probe speciale ale etapei de la Iasi. La doar 21 de ani, Simone a devenit astfel cel mai tanar castigator din istoria Campionatului National de Raliuri. Precedentul record fusese stabilit in urma cu 4 sezoane, de Vali Porcisteanu care devenea campion national la 28 de ani si 9 luni. Intr-un sezon in care a aratat ca este clar cel mai bun pilot din campionatul romanesc la aceasta ora, Simone Tempestini a castigat 47 de probe speciale in 7 runde din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Dupa Raliul Aradului, iata ca Simone a castigat toate probele si la Raliul Iasului Cotnari 2015. Fericirea familiei Tempestini a fost una maxima la Iasi, pentru ca pe locul secund in etapa moldava s-a clasat Marco, tatal lui Simone (copilot Anton Avram, pe Ford Fiesta R5). Podiumul de premiere de la Raliul Iasului Cotnari a fost completat de pilotul maghiar Gergo Szabo (copilot Karoly Borbely, pe un Mitubishi Lancer Evo IX0). Cu aceasta performata, Szabo urca pe locul secund in clasamentul general.

 

Pe locul 4 la Raliul Iasului Cotnari 2015 s-a clasat Edwin Keleti (copilot Csomortani Botond), in urma coechipierului sau de la BCR Leasing, dar lupta dintre cei doi va fi transata in ultima etapa din Campionatul National, Szabo avand doar 1.6 puncte avans.

 

La clasa 3, Manu Mihalache incheie pe locul doi, in urma lui Keleti si reuseste sa-l devanseze pe concitadinul sau, Dan Girtofan, cu doar 6 zecimi in clasamentul general. Florin Crisan completeaza podiumul, in fata lui Horatiu Savu, care isi pastreaza prima pozitie in clasamentul general, cu un avans de 16.4 puncte in fata lui Mihalache, in timp ce Florin Tincescu abandoneaza tehnic, pe etapa de legatura de dupa ultima proba.

 

Adrian Raspopa, pe Citroen DS3, s-a impus la doua roti motrice, urmat de Vlad Cosma si Mihai Manole, cel mai rapid pilot din clasamentul debutantilor. Romulus Preda a fost cel mai rapid la clasa 11.    

 

La Cupa Dacia, s-a impus Adrian Dragan, in fata lui Norbert Maior si Bogdan Talasman, in timp ce Vlad Cosma se impune in Cupa Suzuki, urmat de Alexandru Ardelean si Horia Chirigut.

 

Simone Tempestine

Reactii dupa Raliul Iasului Cotnari 2015

Dan Codreanu, manager Raliul Iasului Cotnari: ”Am trecut prin toata gama de trairi in aceasta perioada. Sunt foarte fericit ca am ajuns la final, iar feedback-ul pozitiv din partea pilotilor si a oficialilor federatiei ne indreptatesc sa speram ca vom fi si in acest an campioni printre organizatorii de raliuri din Campionatul National. Raliul Iasului Cotnari 2015 a insemnat mii de ore de munca, mii de ore de planificari, mii de ore de sters planificarile si de facut altele, o echipa fantastica, fara de care nu puteam face acest eveniment la aceste standarde, un partener fara de care nu se putea face asa ceva. Multumesc din suflet autoritatilor, Primariei Municipiului Iasi pentru sprijin si tuturor celor care au fost alaturi de noi”.

 

Noris Mageanu, presedinte FRAS: ”Raliul Iasului Cotnari 2015 este un mare plus pentru motorsportul romanesc, prin tot ceea ce am vazut si am estimat pana acum. Transpunerea muncii in aceste trei zile a adus roadele meritate. O echipa de organizare extraordinara aici la Iasi, o organizare fara cusur, un public frumos si o sustinere a autoritatilor, fara de care nu ar functiona lucrurile cum trebuie. Toti cei implicati, impreuna cu Politia, Jandarmeria, Politia Rutiera si-au facut treaba ireprosabil. Iata ca talentul lui Simone Tempestini, munca lui si a coechipierilor, au creat un produs de care se bucura echipa lui si de care se va bucura cred eu si motorsportul romanesc, pentru ca Simone este gata sa faca fata si in competitiile internationale

 

Simone Tempestini: ”Sunt foarte fericit pentru rezultatul obtinut aici, dar mai ales ca am devenit campion national si matematic in anul 2015. Am tinut un ritm bun de la inceput, nu am comis nicio greseala si nu am riscat nimic. A fost foarte placut sa conduc aici la Iasi. Impreuna cu Dorin si cu echipa noastra si cu partenerii, am muncit foarte mult. Felicitam organizatorii pentru cum au pregatit aceasta cursa si multumim autoritatilor locale pentru sprijin”.