Eveniment inedit pentru echipajele participante la Raliul Moldovei Moinesti

Programat in perioada 26-27 iunie, Raliul Moldovei Moinesti, a patra etapa din calendarul sezonului 2015 a Campionatului National de Raliuri Dunlop, pregateste echipajelor un eveniment inedit care va avea loc miercuri, 24 iunie, intr-o pauza de la recunoasterile probelor speciale intre orele 15:00-16:00. Totodata, a fost publicata si lista echipajelor inscrise care ramane deschisa pana la efectuarea verificarilor tehnice si administrative.

 

Lipsa bugetelor consistente din Campionatul National de Raliuri Dunlop si un viciu al regulamentului care prevede ca, pentru alcatuirea clasamentului de la final de an se iau in calcul cele mai bune trei rezultate din primele patru raliuri si cele mai bune trei rezultate din ultimele patru raliuri din acest sezon, a facut ca lista provizorie pentru Raliul Moldovei Moinesti sa numere momentan doar 28 de echipaje inscrise.

 

Se pare ca atat de mult le-a placut colegilor mei in Delta Dunarii ca greu le mai vine sa plece de acolo. Lasand gluma la o parte, mi-ar placea ca noul format extrem de prietenos al Raliului Moldovei Moinesti sa-i faca sa se hotarasca in ultimul moment pe cei care nu s-au inscris, pentru ca noi ii asteptam cu drag in Moldova.a spus Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti.

 

Principalele absente de pe lista de inscrieri sunt cele ale lui Bogdan Marisca,  care a reusit sa ocupe un loc pe podiumul general la etapa anterioara la bordul noi sale masini Ford Fiesta R5, Sebastian Barbu, Raul Badiu, in timp ce liderul la zi al clasamentului general, Simone Tempestini, a ales sa ia startul pe un Citroen DS3 R3 in vederea pregatirii etapei de campionat mondial din Polonia.

DSC_1153-2

Am vrut sa profitam de faptul ca a doua zi de concurs a editiei din acest a Raliului Moldovei Moinesti este concentrata in jurul orasului care da numele competitiei si din acest motiv am decis sa includem in regulamentul particular o pauza de o ora pentru ziua de miercuri, atunci cand sunt programate recunoasterile pentru noua proba speciala pe care am introdus-o in acest an, Runcu. Aceasta va avea startul din comuna Magiresti, aflata in imediata apropiere a Moinestiului iar oamenii de aici sunt dornici sa ia contact cu caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop. explica Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti.

 

Astfel, echipajele care vor concura in Raliul Moldovei Moinesti vor putea descoperi in premiera atractiile Muzeului Urmasilor Razesilor Gazari din Comuna Magiresti, muzeu care urmeaza sa fie deschis oficial pana la sfarsitul acestui an. Deasemeni, cu ocazia acestei vizite, echipajele vor putea gusta din preparatele specifice zonei in timp ce copii si tinerii vor lua primul contact si se vor familiariza cu participantii in cea mai importanta competitie a motorsportului romanesc.

 

Printr-un proiect depus si aprobat la Primaria Magiresti de catre Fundatia Culturala Urmasii Razesilor Gazari de pe Valea Tazlaului Sarat, al carei presedinte este dl.profesor universitar dr.Constantin Parascan, s-a reusit finantarea si finalizarea Muzeului Urmasilor Razesilor Gazari. Chiar daca doar constructia in sine este gata, muzeul se afla in curs de dotare si ne dorim ca pana la sfarsitul anului sa-l inauguram pentru publicul larg.” declara dl. Cada Ionica, primarul comunei Magiresti.

DSC_1144-2

Muzeului Urmasilor Razesilor Gazari va contine marturii din perioada culturii Cucuteni, precum si din vremea dacilor si romanilor, comuna Magiresti aflandu-se in apropierea sitului arheologic de pe dealul Ghindaru, acolo unde au fost gasite urme de asezari ce dateaza de 6.000 de ani, piese din acest sit fiind expuse in mai multe muzee din lume. Trecand prin perioada Evului Mediu romanesc se ajunge la istoria particulara a vietii razesilor gazari de pe Valea Tazlaului Sarat, cand s-a dezvoltat comertul cu produse petroliere si gaz in zona Moinesti.

 

Vreau sa le multumesc tuturor celor care ne ajuta sa promovam zona aceasta si frumusetile sale naturale, mai ales dl. Adrian Raspopa, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti. Dezvoltarea zonei Moinesti are o importanta deosebita si pentru locuitorii comunei Magiresti si mi-ar placea, ca dupa ce vor lua contact cu echipajele din Campionatul National de Raliuri, tinerii nostri sa-si orienteze viitoarele cariere in acest domeniu sau unul conex.”  a mai adaugat dl. Cada Ionica, primarul com. Magiresti.

 

Raliul Moldovei Moinesti 2015 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Skoda prin Centrul Auto Skoda Bacau, Audi prin dealerul Cybernet Auto Center Bacau si Pambac.

 

Lista de inscrieri-1