“Încălzire” pe zăpadă pentru echipajul Cotnari Rally Team

Echipajul Cotnari Rally Team s-a numărat printre protagoniștii Covasna Winter Rally. Pentru Titi Aur și Silviu Moraru a fost prima prezență la competiția ajunsă la a 12-a ediție.

 

Primul weekend din februarie a fost pentru protagoniștii Campionatului Național de Raliuri, dar și pentru o mulțime de echipaje din Ungaria și Bulgaria, prilejul primei competiții din 2019, Covasna Winter Rally. Întrecerea care deschide, neoficial, sezonul în Romania a ajuns în acest an la a 12-a ediție și s-a bucurat de un număr record de participanți.

 

La startul competiției s-a aflat și echipajul Cotnari Rally Team, Titi Aur și Silviu Moraru, o premieră pentru cei doi. “În ciuda experienței și a palmaresului, pentru noi este doar a doua oară când participăm la o cursa pe gheață și zăpadă, după prima zi a Raliului Suediei din 2003. Este o experiență inedită, practic suntem ca niște debutanți pe aceasta suprafata. Învățăm cum trebuie să mergem și încercăm diferite setări. Ne simțim bine în mașină, a fost distractiv și vrem să continuăm să progresăm și să facem spectacol”, spunea Titi la finalul primei zile de concurs.

După o primă zi de acomodare, Titi și Silviu au avut un ritm mai bun. La finalul competiției cei doi s-au clasat pe locul 5, fiind al doilea echipaj românesc în ierarhia generală. “Piloții din Ungaria au fost mai rapizi, însă experiența lor mai mare la această competiție, a reprezentat un atu important. Pe noi ne-a interesat însă mai degrabă duelul prietenesc cu Dan Gîrtofan. Pe unele probe Giri a avut timpi mai buni, pe altele am fost eu mai rapid, dar tot duelul acesta a fost frumos și util pentru noi”, a continuat multiplul Campion Național.

 

Per total, pentru echipajul Cotnari Rally Team a fost un weekend relaxant. “A fost un raliu relaxant, organizat pentru ca toată lumea venită aici, concurenți sau fani, sa se simtă bine. Un test cronometrat între prieteni! Mi-a plăcut mult acest raliu și sigur voi reveni și în anii următori!. Mașina a fost impecabilă, copilotul la fel, iar asistența tehnică și-a făcut treaba perfect. Ne-am dezmorțit după trei luni de la ultima etapă din 2018, acum nu ne rămâne decât să așteptăm să treacă cât mai repede timpul și să luăm startul în prima etapă din Campionatul Național de Raliuri!” a mai precizat Titi.