Victorie la Raliul Moldovei Bacău pentru Dan Gîrtofan

Dan Gîrtofan a reușit să câștige Raliul Moldovei Bacău, ultima etapă din sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri. Deși a luat decizia de a participa la eveniment pe ultima sută de metri, dublul campion național a făcut o cursă foarte bună, fiind ajutat din dreapta de Miță Lăzărescu, un prieten și partener vechi. „Sunt foarte bucuros că am reușit să închei un an foarte dificil cu o victorie de etapă, ceea ce mi-a adus și titlul la clasa RC2, pe lângă cel de vicecampion obținut după runda trecută. A fost o decizie de ultim moment de a participa la această cursă. Una în care nu am avut plăcerea de a-l avea în dreapta pe Tudor Mârza, partenerul obișnuit, care a fost testat pozitiv cu noul coronavoris. Astfel, am fost nevoie să apelez la prietenul meu Miță Lăzărescu, partenerul meu mai vechi, un om cu care am colaborat 12 ani și care a fost foarte bucuros să mă ajute. Ne-am potrivit încă de la începutul raliului, drept dovadă rezultatul de la final”, a declarat Dan Gîrtofan.

Abimages.ro

Evoluția cuplului Gîrtofan/Lăzărescu pe meleaguri băcăuane nu a fost una lipsită de emoții, după cum povestește driver-ul de la poalele Tâmpei: „Am început bine prima zi. Una cu probe destul de casante. Am reușit să profităm de problemele pe care le-au avut contracandidații noștri la primele locuri și să ne asigurăm o distanță de siguranță pentru a ataca a doua zi cu mai multă încredere. Nu am fost scutiți de probleme nici noi, având o ieșire pe 2 roți pe un viraj pe PS2. A doua zi am încercat să gestionăm avantajul pe care îl aveam și să nu riscăm foarte mult. Și acum am avut parte de ceva emoții, ieșind un pic în decor pe un viraj, dar am avut norocul că am putut reveni pe traseu fără a pierde prea mult timp. Chiar dacă înainte de ultima probă diferența față de locul 2 era una mică, am reușit o evoluție bună, care ne-a adus succesul atât pe specială, cât și la general”.

 

Campionul  brașovean a încheiat astfel sezonul 2020 cu un titlu de vicecampion național la general, unul de campion național la clasa RC2, o victorie, la Raliul Moldovei Bacău și cu 6 prezențe pe podium din 6 posibile. „Un an ciudat, dificil, dar totuși unul bun din punct de vedere sportiv. Am obținut rezultate frumoase, pe care nu le speram în condițiile date de această pandemie de coronavirus. A contat foarte mult că am găsit un partener de nădejde precum Net Bet, care, alături de alți parteneri mai noi sau mai vechi, precum Ramplast, Delcar Škoda Brașov, AdGo Digital Network, castrol Edge, MHS Truks&Service, Glanz, Mipa, Presto, Curatatoria.ro și AutoChelu, ne-a asigurat liniștea de care aveam nevoie pentru a obține rezultate frumoase. Și țin să le mulțumesc foarte mult pentru asta. De asemenea vreau să-i mulțumesc lui Tudor, lui Miță, echipei tehnice, dar și fanilor pentru susținere și pentru că au pus umărul în transforma un an ciudat în unul bun”, a conchis Dan Gîrtofan.

 

Dan și Tudor doresc să le mulțumească pentru susținere celor de la NetBet și Ramplast, dar și de partenerilor Delcar Škoda, AdGo Digital Network, Castrol Edge, MHS Truks&Service, Glanz Facility Management, Mipa, Presto și Curatatoria.ro.