Hamilton doboară recordul de victorii in Formula 1

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a devenit cel mai titrat pilot de Formula 1 din toate timpurile, după ce a obținut cea de-a 92-a victorie din carieră printr-o strategie cu o singură oprire medium-hard: preconizată a fi cea mai rapidă tactică, în ciuda lipsei de teste dinaintea cursei. Toate trei compozițiile Pirelli au performat bine în ciuda încercărilor la care au fost supuse, de vreme și de pistă, cu o impresionantă performanță pentru pneurile P Zero Galben medium. Esteban Ocon de la Renault a folosit acest pneu timp de 53 de tururi, în timp ce Hamilton a mers cu el 45 (40 în cursă plus 5 în Q2) dovedind o excelentă consistență.

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Portugal 2020. Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Portugal GP 2020. Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Coechipierul său Valtteri Bottas, care a terminat al doilea, a mers pe o strategie identică, oprind un tur mai târziu.  Cei mai mulți piloți au oprit odată, dar au fost cinci care au oprit de două ori – trei dintre ei utilizând toate compozițiile – inclusiv pilotul Racing Point, Sergio Perez, care a terminat pe șapte în ciuda faptului că a oprit în primul tur după un contact.

 

Vremea a rămas destul de rece în cea mai mare parte a zilei, cu temperaturi ale pistei în jurul a 25 de grade și cu câțiva stropi de ploaie chiar după start, precum și spre finalul grand prix-ului.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Suntem foarte mulțumiți de performanțele celor trei compoziții pe un circuit extrem de solicitant și pe care echipele nu îl știu bine; având de asemenea și un timp redus de teste în antrenamente. În ciuda acestui lucru, toate cele trei compozițiile au demonstrat o bună viteză și rezistență, cu o gamă largă de strategii. Condițiile de azi au fost înșelătoare cu temperaturi destul de reci și chiar puțină ploaie, dar asta nu ne-a împiedicat să vedem câteva stinturi foarte lungi, în special cu pneul medium – care a fost de departe cea mai bună soluție și care a fost folosit pentru obținerea pole-ului. Felicitări lui Lewis Hamilton pentru recordul său incredibil: suntem privilegiați să vedem cum se face istorie.”