Adrian RĂSPOPA continuă atacul la Raliul Moldovei Bacău

Ziua secundă a Raliului Moldovei Bacău a debutat cu un scurt service de 15min pentru concurenti, timp in care mecanicii au realimentat masinile de concurs cu benzina si au efectuat eventuale schimburi de anvelope.

Chiar daca ploaia cazută azi noapte a adus putin noroi pe probe, pilotul local Adrian RĂSPOPA a continat in acelasi ritm arătat cea de-a doua parte a zilei de ieri. In acest fel echipajul Adrian RĂSPOPA/ Cosmin DIACU a reusit să recupereze din ecartul de 56s la finalul primei zile a raliului, fată de vicecampionul national Dan GîRTOFAN.

 

Recuperarea a inceput inca de pe prima proba a zilei, Trebes in lungime de 13.35km, RĂSPOPA reusind sa ii fure 8.7s lui GîRTOFAN care a facut o cursa fara a forta, profitand de ecartul confortabil. Cea de-a doua proba a zilei Hemeius, cu o lungime de 8.35km, a fost castigata tot de echipajul bacauan cu 1.5s in fata aceluiasi GîRTOFAN.

 

Bogdan si Delia NASTASE isi pastrează locul 3 cu un ecart suficient fată de Enis ARIF aflat pe locul al patrulea. Performanta spre care se indreapta echipajul NASTASE este cu  impresionantă avand in vedere ca se află la volanul unei masini de clasă 11, rezervată automobilelor cu omologare FIA expirată, insa, acestia nu vor puncta in clasamentul general FIA, in acest fel locul al treilea in clasamentul general FIA va merge la Enis ARIF.

 

Enis ARIF si-a mentinut evolutia buna de ieri si a reusit sa se distanteze si mai mult fata de Cristian DOLOFAN marind ecartul cu inca 15.1s pe prima proba si 8.8s pe cea dea-a doua.

Concurentii vor avea de parcurs, in cea de-a doua jumatate a zilei, o noua bucla alcatuita din cele doua probe Trebes si Hemeius, urmand ca ziua sa se incheie cu mult asteptata proba Power Stage, care va oferi puncte suplimentare primilor 5 clasati.

 

Ultima proba proba Raliului Moldovei Bacau 2020, care va reprezenta totodata si ultima proba a sezonului competitional 2020 al Campionatului National de Raliuri, va fi Superspeciala Speed Park, probă revenită în Raliul Moldovei Bacău cu ocazia ediției aniversare de 10 ani. Din pacate fanii raliurilor nu vor avea acces în tribunele circuitului, datorită masurilor de prevenție a răspandirii virusului Covid-19, însă va putea fi urmarită live pe site-ul sportextra.ro si pe pagina de YouTube a Federației Romane de Automobilism Sportiv. 

 

Raliul Moldovei Bacău se desfașoară sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și va încheia sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

 

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.