Nouă echipaje se luptă în Swift Cup la trecerea pe macadam

După patru etape desfășurate pe asfaltul din județele Brașov, Harghita, Maramureș și Argeș, Swift Cup face trecerea în acest weekend pe macadam. Cupa monomarcă va poposi în județul Bacău, acolo unde în perioada 3-4 iulie 2021 se desfășoară Raliul Moldovei.

Cunoscut pentru drumurile de pământ diverse și rapide, pentru configurația dificilă și desfășurarea în mai multe zone ale județului, Raliul Moldovei va fi o provocare interesantă pentru cele nouă echipaje care vor lua startul în Swift Cup. Competiția se anunță din nou spectaculoasă, cu toți candidații la titlul cupei monomarcă la start, dar și cu nume noi pe lista de înscrieri.

Raliul Moldovei 2021 programează 13 probe speciale și un total de 120 de kilometri cronometrați. Dacă sâmbătă, în prima zi de concurs, echipajele vor concura pe macadamul de lângă Moinești, inclusiv pe o probă complet nouă, ziua de duminică este rezervată specialelor de lângă Bacău. Cursa se încheie cu parcurgerea spectaculosului Circuit Speed Park din reședința de județ, probă transmisă live la televizor și pe canale de social media.

Cele nouă echipaje care vor lua startul în Raliul Moldovei sunt:

  1. Radu Necula și Adrian Temeș
  2. Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă
  3. Paul Popa și Teodor Gabriel Găină
  4. David Tarța și Mihai Sandu
  5. Cristi Sugár și Iulian Nicolaescu
  6. Claudiu Albuț și Radu Ursu
  7. Artur Luca și Adrian Iliescu
  8. Bogdan Gheorghiu și Andrei Gheorghiu
  9. Reis Suliman și Rareș Badea

Principalii candidați la titlul Swift Cup 2021 vor fi la startul Raliului Moldovei, cu Radu Necula și Adrian Temeș având un ușor avans înaintea debutului în cursa pe macadam. Echipajul a reușit două victorii în cele patru curse ale sezonului, fiind urmați în clasamentul provizoriu de către Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă, echipajul cel mai constant în 2021. Locul trei în clasamentul cupei monomarcă este ocupat în acest moment de Paul Popa și Gabriel Găină, cei doi sibieni fiind urmați îndeaproape de David Tarța & Mihai Sandu și Cristi Sugár, care va porni la Bacău alături de un nou copilot, Iulian Nicolaescu.

La Raliul Moldovei revin Claudiu Albuț și Radu Ursu, absenți la Argeș, în timp ce Artur Luca va evolua alături de un nou copilot, Adrian Iliescu, care va îndeplini și rolul de instructor. Bogdan Gheorghiu și Andrei Gheorghiu revin și ei la bordul modelului Swift Sport, în timp ce Reis Suliman și Rareș Badea își fac debutul în cupa monomarcă la Bacău, fiind prima cursă din cariera pilotului.

În 2021, Swift Cup este susținută de partenerul principal Visma Software România, lider european în furnizarea de soluții software. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension și Ferodo Racing prin Motorsport Europe. Partener media: RallyMax.ro.