Tempesta, pe doi la jumatatea Russia Rally, a devenit lider in Cupa Europei de Est

La jumatatea Raliului Rusiei, echipajul Napoca Rally AcademyTempesta/Dorin Pulpea, ocupa pozitia secunda in clasamentul provizoriu al competitiei. Tempesta a abordat la inceput cu prudenta probele de pamant afectate serios de ploile din zilele trecute si, fiind si primul pe acest traseu alunecos, a obtinut doar al saselea timp pe prima speciala. Lucrurile se inrautatesc cand, pe PS 2, pilotul Napoca Rally Academy ramane blocat in vadul unui rau, dar acelasi lucru li se intampla si celorlalti concurenti, astfel incat proba este anulata, la fel ca si urmatoarea. Tempesta creste ritmul la a doua bucla si incheie pe locul doi prima zi a Novorossiysk Rally of Rusia, o zi in care  s-au disputat doar trei din cele sase probe speciale programate.

Prima proba am mers mai incet, era un lut foarte alunecos, eram primul pe drum si, pe deasupra,  nu puteam sa-mi permit nicio greseala. Pe a doua proba a fost “Camel Trophy”: am incercat sa trecem printr-un rau adanc de 70-80 de centimetri si ne-am blocat, apoi s-a blocat si masina de dupa noi, apoi urmatoarea si tot asa pana s-a oprit proba. Din fericire, am reusit sa scoatem masina si sa mergem mai departe, insa a fost foarte greu. S-a anulat si a treia proba si pe urma, pe a doua trecere, am mers mai bine. Am terminat astfel ziua pe doi si suntem mai linistiti pentru ca avem 50 de puncte, am trecut deja in fata lui Donchev si eu sunt convins ca, la fel ca si anul trecut, Georgia Rally nu se va tine. Se pare ca Rusia ne face bine! Sa vedem ce vom reusi maine (duminica n.n.), suntem la un minut de lider si cei din spate sunt la cateva secunde de noi. Speram sa ne conservam aceasta pozitie, a declarat Tempesta in ultimul parc de service al zilei de sambata. Duminica sunt programate alte sase probe speciale, insumand aproximativ 110 kilometri de macadam afectat de asemenea de ploaia puternica de vineri.

Cu cele 50 de puncte primite pentru parcurgerea primei zile a Novorossiysk Rally of Russia, etapa in FIA European Rally Cup (East), Tempesta il devanseaza cu 31 de puncte pe bulgarul Krum Donchev si trece in fruntea clasamentului general al Cupei Europei de Est. Pilotul Napoca Rally Academy se poate gandi deja la festivitatea de decernare a trofeului pentru ca este foarte probabil ca Georgia Rally, ultima etapa a competitiei europene, sa nu se mai tina. Daca Tempesta termina insa astazi raliul din Rusia cel putin pe locul trei, isi va adjudeca Cupa Europei de Est acum, la Novorossiysk, la fel ca si anul trecut.

Berti Panaiot