E greu să stai acasă

 

În ciuda faptului că niciunul dintre planurile de dinaintea sezonului în curs nu a decurs cum trebuie, pilotul Cătălin Cedric Ghigea a hotărât să improvizeze programul din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, tocmai pentru că-i este foarte greu să stea pe margine.

 

După trei ani presărați cu rezultate excelente, pilotul bucureștean Cătălin Cedric Ghiga avea gânduri foarte clare pentru stagiunea 2018. După ce a construit o echipă redutabilă împreună cu Alfa Romeo Alfetta GTV botezată Phoenix, dorința era să se alinieze la start în naționalul de viteză în coastă la volanul unui automobil nou, un proiect dezvoltat în cadrul atelierului Oldtimer Studio.

Construcția s-a dovedit a fi mai anevoioasă decât se lua în calcul, iar automobilul respectiv nu este gata nici în momentul de față. Din acest motiv, Cătălin Ghigea a luat startul la prima etapă a CNVCD la bordul unui superb DeTomaso Pantera, una dintre vedetele rundei ce s-a alergat la Râșnov.

Și pentru „panteră” erau alte planuri în 2018, în mare parte legate de competiții de viteză pe circuit, însă o mică eroare de construcție a unei piese din componența motorului a condus către o avariere serioasă a acestuia și la o tragere pe dreapta a mașinii pentru cel puțin două luni de zile de acum încolo.

Văzând și planul B năruit, Cătălin Ghigea a luat o decizie îndrăzneață pentru Trofeul Teliu 2018, acolo unde va duce la start simpaticul Fiat Abarth 124 CSA Rally, mașină ce a mai concurat printre istoricele coastelor și care a bifat deja două raliuri în campionatul național, în anul în curs. Dacă la primul raliu al sezonului, cel de la Brașov, Abarth-ul a ocupat un onorant loc 2, la ultima rundă, cea de la Cluj-Napoca, echipajul format din Cătălin Ghigea și Radu Gurămultă a fost nevoit să abandoneze după ce un furtun de ulei a cedat și a condus la pierderea lichidului de ungere a motorului. Pentru a nu risca o avarie considerabil mai serioasă, Cătălin Ghigea a fost nevoit să pună stop aventurii de la Cluj.

Acum, cu Abarth-ul complet revizuit și reparat, Cătălin va participa la frumoasa etapă din apropiere de Brașov. În caruselul sezonului 2018, nimeni nu se mai încumetă, deja, să anticipeze cu ce mașină va veni pilotul din București la proxima rundă. Totuși, cei mai câștigați sunt fanii fenomenului, care au ocazia să vadă, prin rotație, eroi ai celor mai nebuni ani ai motorsportului.

„Pentru un om rezonabil și rațional, a sta acasă când situația o cere – mai ales că discutăm despre niște defecțiuni tehnice destul de importante – ar trebui să fie acțiunea logică. Oricât m-aș chinui să mă abțin, mi-e greu să nu vin la cursele acestea pe care le apreciez din ce în ce mai mult. Chiar dacă aveam cu totul și cu totul alte gânduri pentru 2018, m-am adaptat din mers și am păstrat esențialul: să pun bucuria în fața presiunii rezultatului sportiv. În momentul de față nu știu ce voi face etapele următoare, dar la Teliu vreau să bucur publicul cu această mașină pe care, după raliurile de la Brașov și Cluj-Napoca, am ajuns s-o iubesc, efectiv. Țintesc un rezultat bun, aș fi ipocrit să nu recunosc asta, dar îmi doresc foarte mult ca el să fie exclusiv rezultatul unui weekend garnisit cu zâmbete și bucurie”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea.

 

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în sezonul 2018 sunt Autoitalia, importator Abarth, YACCO, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.