Prima etapa a CNVC Dunlop 2010 va fi “IN MEMORIAM HORIA ANDRONIC”

La initiativa organizatorului Muscel Racing Contest si a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primariei Municipiului Campulung Muscel prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2010, programata vineri 21 mai, va omagia personalitatea lui Horia Andronic. Astfel, publicitatea obligatorie a organizatorului de pe masinile de curse ale participantilor va deveni la etapa I “ IN MEMORIAM HORIA ANDRONIC”.

Horia Andronic, cel care s-a numarat intre numele care au marcat istoria automobilismului sportiv de la noi in ultimele decenii, a incetat din viata pe 21 martie 2010 dupa o lunga perioada de suferinta cauzata de o boala incurabila.

De profesie inginer constructor, Horia Andronic a debutat in competitii in 1982, iar un an mai tarziu, in calitate de component al IT Bucuresti, isi trecea in cont locul 3 la grupa A in  Campionatul National de Circuit. Avea sa fie doar prima prezenta pe podiumul intrecerilor nationale de circuit, isprava care avea sa fie repetata in 1987 (vicecampion national), 1988 (locul 3), 1989 (din nou locul secund), in ultimul sezon izbutind sa-si aconteze si o pozitie intre cei mai buni 10 practicanti ai automobilismului sportiv de la noi.

De numele lui Horia Andronic se leaga si infiintarea echipei AUTOTEHNICA Bucuresti, al carei manager a fost, un team care si-a adjudecat sase titluri nationale consecutive in VTM intre 1996 si 2001. In cadrul acestei echipe s-a format si fiul sau Paul, cel care avea sa debuteze in 1998 si are in palmares titlul de campion absolut la VTM in 2003, pe cel Grupa H in 1999 şi 2002, clasa H4 în 2002, si trei prezente intre primii zece automobilisti ai anului (1999, 2002, 2003). Paul nu este insa singurul produs al lui Horia Andronic, cel care a fost mentorul multor tineri dornici sa devina piloti de curse sau preparatori de masini de competitie.

Experienta sa, dar si calitatile umane, i-au adus, din 2008, si functia de Consilier Federal al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Din acesta postura, Horia Andronic a pus din plin umarul la organizarea sportului cu motor din Romania si a contribuit la transformarea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv intr-un organism care poate asigura dezvoltarea motorsportului romanesc.

Horia Andronic

Nascut: 30 august 1953.
Performante:
1983 – locul 3 grupa A in  Campionatul National de Circuit concurent al IT – Bucuresti
1987 – Vicecampion national la grupa A – IT-Bucuresti
1988 – locul 3 grupa A in  Campionatul National de Circuit concurent al IT – Bucuresti
1988 – obtine impreuna cu echipa IT – Bucuresti locul 5 la echipe
1989 – Vicecampion la grupa A , concurent IT-Bucuresti
1989 – a figurat printre primii 10 sportivi ai anului.
Ca sef de echipa – a format echipa Autotehnica Bucuresti care 6 ani consecutiv a castigat titlul de Campioana la Viteza pe Traseu Montan in perioada 1996-2001.

2 thoughts on “Prima etapa a CNVC Dunlop 2010 va fi “IN MEMORIAM HORIA ANDRONIC””

  1. Un lucru de aplaudat si un frumos gest de recunoastere a acestui om care si-a dedicat viata motorsportului in conditiile in care stim cu totii cum este tratat acest sport la noi in tara. Felicitari organizatorului Norris Mageanu, inca o bila alba.

  2. Un gest frumos din partea organizatorului pentru o persoana speciala in motorsportul romanesc, un om de la care toti avem cate ceva de invatat. Odihneste-te in pace Horia Andronic!

Comments are closed.