Lucien Hora castiga la Teliu

● Resiteanul Hora a dominat etapa a treia din CNVC Dunlop

● Etapa de vineri a Trofeului Teliu s-a desfasurat in cele mai bune conditii

La capatul unei zile toride la Teliu, « King of the hill » este Lucien Hora, care nu a lasat nici o sansa adversarilor si a reusit sa doboare si recordul traseului, detinut tot de el din 2009. Inca de la primele ore ale diminetii temperatura ridicata a testat rezistenta pilotilor si a masinilor, propulsoarele pierzand din putere si supraincalzindu-se. Un lucru a fost clar insa, hotararea lui Luci Hora de a invinge, dublata de functionarea perfecta a Lolei F3000, o supermasina care a adunat victorii in campionate prestigioase din Europa. Lucien stabilea la prima urcare obiectivul zilei, punand stafeta la 1’45 ’’. Si calculul i-a iesit perfect pilotului de la UCM, chiar daca Paul Andronic se apropiase in prima mansa de concurs la o secunda. Cea de-a doua mansa i-a apartinut fara indoiala lui Hora, care a oprit ceasul la 1:44.228, aratand ca nu scapase nici o secunda cursa din mana si luand victoria cu un avans considerabil – 5,4 secunde.
Hora a declarat la final : « Am reusit ce mi-am propus, am batut timpul vechiului Ford. A fost greu, caldura a ingreunat lucrurile, insa e important ca am invins. Cred ca masina are mult mai mult potential, insa trebuie sa am rabdare».


Pozitia secunda i-a revenit lui Paul Andronic, aflat la comenzile unui Mitsubishi Lancer Evo IX inscris la grupa H, grupa pe care a si castigat-o. La capatul unei dominatii clare in fata campionului en-titre Daniel Onoriu, care a fost inca odata urmarit de probleme tehnice, fiind nevoit sa schimbe discul de ambreiaj, insa care nu s-a simtit bine pe coasta de la Teliu, inchieind abia al cincilea.

Ultima treapta a podiumului a revenit unui alt monopost, Dallara echipei Champion, pilotata de Silviu Dumitrescu, in timp ce Christian Nistoran a incheiat al patrulea. Acesta din urma, poreclit ‘‘Nisto’’, era pe pozitia a treia inaintea mansei finale, obtinand un timp de senzatie pentru o masina de grupa N, insa planurile i-au fost stricate de urcarea buna facuta de Dumitrescu, astfel ca rateaza din nou primul sau podium la OPEN. Christian castiga insa grupa N, luandu-si revansa pentru etapa trecuta, unde a fost al doilea.


Victoria grupei A este repurtata de brasoveanul Gunther Graef.

Exceptand canicula, cursa de la Teliu nu a avut nici un fel de adversari, desfasurandu-se in cele mai bune conditii. In afara iesirii in decor spectaculoase a lui Lucian Radut si a unei scurte pauze pentru curatarea unei pete de ulei, intrecerea nu a suferit nici o intrerupere neplanificata, brasovenii de la Auto Blic bifand o noua organizare fara greseala. Se asteapta astfel reeditarea in ziua de Duminica, atunci cand este programata etapa ‘‘geamana’’.

Rezultate complete aici

Trofeul Teliu – parteneri

Trofeul Teliu este sustinut de Consiliul Local si Primaria Teliu in dubla calitate de coorganizator si partener oficial, de Contempo Cars – Dealer regional BMW, in calitate de partener principal si de partenerii Valea cu Flori – dezvoltator imobiliar, Kampur Service si Espavo.

Trofeul Teliu Duminica – Program

Recunoaşteri (cronometrate): de la ora 08:00-09:30

Antrenamente manşa I: de la ora 09:30-11:00

Antrenamente manşa a II-a: de la ora11:00-12:30

Concurs – Manşa I: de la ora 14:30-16:00

Concurs – Manşa a II-a: de la ora 16:00-17:30

Festivitatea de premiere: de al ora 19:00

Trofeul Teliu – restrictii de circulatie

Pentru desfasurarea evenimentului automobilistic circulatia rutiera pe DN 10 in sectorul: km119-km126, va fi restrictionata dupa cum urmeaza:

Duminica : 07:30 – 12:30  si 14:30 – 18:00

Adrian Diaconescu

Echipa Autorally