Peugeot ramane cu 2 masini la LeMans 24H

Poate ca multi s-au mirat cand au vazut declaratia celui care a reusit pole positionul la LeMans in acest an Sébastien Bourdais care spunea ca: “Daca sansa ne va surade sambata si duminica atunci nu vom fi departe de rezultatul pe care il spera cei de la Peugeot Sport”. Ei bine iata ca proverbul de ce ti-e frica nu scapi s-a adeverit astazi pentru echipa lui Sébastien, cand dupa aproximativ 3 ore de la start masina Peugeot 908 Hdi FAP pilotata de Pedro Lamy a abandonat datorita unei pene de cauciuc care a dus la o problema la sistemul de prindere al suspensiei. Sébastien Bourdais a fost de departe cel mai afectat de acest abandon dintre membrii echipei, dar dupa cum satisticile au demonstrat-o de-a lungul timpului masina care ia startul din pole position nu castiga la LeMans.

Cei de la Audi nu au fost nici ei scutiti de emotii atunci cand pilotul BMW Andy Priaulx, aflat la prima participare in cursa de 24 de ore,  nu a lasat trasa libera pentru Audi-ul R 15+ pilotat de Tom Kristensen “Mr. LeMans” acesta iesind in decor in curba Porsche spre stupefactia sefului de la Audi Motorsport dr. Wolfgang Ulrich care imediat s-a dus la standul echipei BMW sa ceara explicatii.

Dupa aproximativ 6 ore de la startul in editia 2010 LeMans 24H Peugeot se afla la conducere cu cele 2 masini ramase in cursa, iar locul trei este ocupat tot de un Peugeot cel al echipei Oreca.