Publicitate

  • Florentin Petre a ocupat prima poziţie a podiumului clasei A3, atât în etapa de vineri, cât şi în cea de duminică
  • Maşina de concurs, avariată la calificări, gata la timp pentru startul în ultima manşă
  • F.R.A.S. l-a premiat pe Florentin Petre pentru titlul de Campion al Clasei A6 obţinut în Bulgaria

Ultimele etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de anul acesta – vineri, 22 octombrie şi duminică, 24 octombrie, Câmpulung Muscel – au marcat debutul fotbalistului Florentin Petre în acest sport.

După o sesiune de antrenament necronometrată, de familiarizare cu traseul şi de încălzire a maşinii, au urmat două antrenamente cronometrate, care au dat ordinea la startul celor două manşe ale competiţiei. Evoluţia lui Florentin Petre a fost vizibil îmbunătăţită pe parcursul trecerilor pe probă, timpul obţinut fiind de fiecare dată superior, ziua încheindu-se cu ocuparea primei poziţii pe podiumul clasei A3 şi a celei de-a doua la categoria două roţi motrice.

Îmi place! Este prima dată când particip la o competiţie de viteză în coastă şi mă bucur că am urcat deja pe podium. Am fost primit cu drag de ceilalţi competitori, am avut mulţi susţinători pe probe, maşina a mers foarte bine, vremea a fost excelentă, aşadar a fost un debut fericit! Florentin Petre.

Etapa de duminică a creat emoţii în rândul spectatorilor aflaţi în număr mare la Câmpulung. Aproape de finalul calificărilor, Renault-ul Clio Super 1600 a intrat în derapaj, a lovit cauciucurile de pe marginea probei cu partea dreaptă spate, rămânând fără o roată în urma impactului. Din fericire, Florentin Petre a putut coborî astfel cu maşina în parcul de service, unde echipa tehnică a reuşit să remedieze problema.

Lipsa la startul primei manşe de concurs a pus sub semnul îndoielii evoluţia din acea zi a lui Florentin Petre, însă maşina a fost gata la timp pentru ultima manşă, pe care a reuşit să o câştige.

Pusă sub semnul întrebării din cauza programului încărcat din acest sezon pentru maşina de concurs, participarea lui Florentin la ultimele două etape de viteză în coastă ne-a dat speranţe pentru viitor şi confirmarea că se poate adapta şi la alte tipuri de concursuri automobilistice. Problema apărută duminică la calificări confirmă încă o dată importanţa pieselor de schimb la concurs şi faptul că orice competiţie are specificul ei. George Şerban, Coordonator Motorsport, Colina Motors

Aşadar, din nou podium pentru Florentin Petre duminică: primul loc la clasa A3 şi locul al treilea la categoria două roţi motrice.

Este o victorie pe care o datorez în primul rând echipei mele. Mulţumesc mecanicilor de la Colina Motors, care au reuşit să rezolve la timp problemele produse în urma impactului şi care au făcut posibilă prezenţa mea la start. Le mulţumesc şi spectatorilor, care m-au încurajat în timp ce coboram cu maşina avariată. A fost o emoţie extraordinară, care completează senzaţiile din timpul cursei, iar împreună fac din acest sport unul deosebit. Florentin Petre.

Festivitatea de duminică a debutat cu premierea lui Florentin Petre de către F.R.A.S., pentru obţinerea titlului de campion al clasei A6 în Campionatul Naţional de Circuit al Bulgariei.

Monica NECULA

Comentarii

comentarii

Publicitate

Motorsportnews.ro