98 de inscrisi la etapa de la Rasnov

Cu trei zile inainte de debut, Trofeul Rasnov se bucura de un interes fara precedent in istoria recenta a intrecerilor autohtone, bariera de 100 de inscrisi fiind foarte aproape de a fi depasita. 98 de sportivi si-au anuntat prezenta la startul intrecerii binecunoscute, care se alearga pe drumul dintre Rasnov si statiunea Poiana Brasov, zona cunoscuta sub numele de “Valea Cetatii”. Brasovul se ridica astfel, inca odata, la statutul de “capitala a motorsportului” din Romania, intrecerea cu sediul la Rasnov avand de partea sa configuratia si organizarea fara cusur, asfaltul de calitate, pozitia geografica excelenta, insa si apropierea de Transilvania Rally, care face intrecerea ideala in vederea ultimelor teste pentru pilotii de raliu care evolueaza la Cluj o saptamana mai tarziu.

 

Ii vom vedea la start pe toti protagonistii etapei inaugurale a sezonului, cea de la Teliu, insa si o serie de surprize, cum ar fi campionul national de raliuri, Vali Porcisteanu, revenit la comenzile Mitsubishi-ului cu care a inceput sezonul, Dan Girtofan, care debuteaza pe coasta de la Rasnov cu noua sa Skoda Fabia S2000, ca si deschizator, sau Edu Stan, dublul campion absolut al disciplinei in 1999 si 2001. Acesta din urma spune ca vrea sa simta pulsul vietii de pilot de coasta si va lua startul dupa o lunga pauza, insa si el doar ca deschizator, la comenzile unui Subaru Impreza de strada.

 

 “Suntem bucurosi sa fim beneficiarii acestui val urias de piloti, care s-a ‘abatut’ asupra Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop spune directorul organizatoric, Bela Stoica, a carui echipa are un nou weekend dificil, din cauza orarului strans, ce obliga la organizare fara cusur.

 

Primul semn ca se apropie ‘valul’ l-am avut tot aici la Rasnov, la ultima dubla a sezonului 2011, cand am avut 77 de piloti. Al doilea semn ca lucrurile sunt cat se poate de serioase a fost la Teliu, in deschiderea sezonului, cand 70 de sportivi au fost prezenti. Acum avem confirmarea ca numarul de participanti pentru acest campionat a crescut cu peste 40%.

 

Incercam sa ne reorganizam din mers, si sa oferim conditii bune pentru toti pilotii doritori sa evolueze pe traseul de la Rasnov. Responsabilitatea ca totul sa se desfasoare perfect ne apartine in mare masura noua, echipei de organizare, dar solicitam o abordare la fel de responsabila atat din partea colegilor nostri, arbitrii, cat  si din partea pilotilor participanti. Daca vom face cu totii front comun sunt convins ca rezultatul final va fi cel dorit de toata lumea a incheiat Stoica.

 

Mare favorit la castigarea celor doua etape care alcatuiesc Trofeul Rasnov ramane acelasi Lucien Hora, campionul ultimelor doua editii, cel care beneficiaza de un monopost Lola F3000 – masina de top in orice campionat european. Nici suprematia campionului grupei H, Paul Andronic nu pare deocamdata pusa in pericol, el avand in mod normal drum deschis aici si catre locul secund al clasamentului « Open ». Insa, parte din fascinatia curselor auto este factorul de imprevizibilitate, care poate amesteca de multe ori ierarhiile.

Cei trei piloti care au avut iesiri violente in decor in weekend-ul ce a deschis sezonul vor fi toti la start, fara a avea niciun fel de probleme. Daniel Onoriu si Dan Prepelita vin la Rasnov cu aceleasi masini, iar Dan Spuderka soseste cu o Alfa GT-Am, inscrisa la clasa A3 a grupei I2. Gunther Graef revine la Toyota Celica, dupa ce bolidul brasoveanului a trecut printr-un proces indelungat de reconstruire. El poate astfel sa revina in lupta pentru victorie la Grupa A, de unde a lipsit la Teliu.

 

La capitolul „ralistilor” gasim multe nume cu greutate ale Campionatului National, etapele rasnovene fiind o excelenta ocazie pentru a testa inainte de deplasarea la etapa a patra a sezonului de raliuri, ce se desfasoara in 22-23 iunie, la Cluj. Valentin Porcisteanu revine la comenzile Mitsubishi-ului Lancer Evo X (R4) cu care a castigat primele doua raliuri ale anului, dupa ce masina a fost reconstruita in urma unui accident. Dan Girtofan isi aduce Skoda Fabia S2000 pe coasta de la Rasnov, iar Simone Tempestini profita si el de ocazia de a face kilometri pe asfalt cu Subaru Impreza WRX, masina cu care concureaza in premiera in 2012.

 

Echipa de raliuri ESD vine cu doi piloti, George Grigorescu, la comenzile masinii sale obisnuite din acest sezon, Renault Clio R3 si Bogdan Barbu, care va pilota Megane-ul RS al lui Francois Delecour, pe o coasta pe care o cunoaste foarte bine. Fostul premier, Calin Popescu-Tariceanu si fiul sau, care evolueaza ca debutant, pe o Dacia Logan, vor fi prezenti si de aceasta data, aratand ca si automobilismul este un sport ce poate fi practicat in familie.

 

Masinile istorice se pastreaza la inaltime, atat in privinta participarii, 14 astfel de superbe automobile fiind aflate pe lista de inscrieri, cat si in privinta calitatii exemplarelor prezente, putand fi admirate modele ca BMW 2002, Porsche 911, Lancia Fulvia, sau De Tomaso Pantera, masina care a facut deliciul publicului si la Trofeul Teliu.

 

Trofeul „Rasnov” – Date tehnice

Sector de drum : DN 1E Rasnov – Poiana Brasov  

            Locul desfasurarii : Rasnov
            Sector de drum : DN 1E Rasnov – Poiana Brasov 
            Lungime : 4.200 km
            Panta maxima : 6,4 %
            Locul startului : DN1E km 16 +400
            Locul sosirii : DN1E km 20 + 500

 

 

Trofeul „Rasnov”Program

Recunoasteri cronometrate

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 09:00 – 10:30

Antrenamente mansa I-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 10:30 – 12:15

Antrenamente mansa a II-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 12:15 – 14:00

Concurs – Mansa a I-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 14:00 – 15:45

Concurs – Mansa a II-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 15:45 – 17:30

Festivitatea de premiere

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora 19:00 / Locul: Pensiunea „Valea Cetatii”

 

Trofeul „Rasnov” –  Restrictii de circulatie:


Sambata (16 iunie) si duminica (17 iunie)
Drumul: DN1E Sectorul: km15 + 600 (Poiana Brasov – Cabana Acapulco) – km 22 (Rasnov – Motel Acapulco)
Intervalul Orar: 08:00 – 19:00 


One thought on “98 de inscrisi la etapa de la Rasnov”

Comments are closed.