Viteza în coastă revine la Teliu

Eb9PdJH

În ultimul weekend al lunii august se va desfășura în apropierea Brașovului, Trofeul Teliu, cea de-a cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015. La fel ca în primele șase ediții, traseul întrecerii este dat de un tronson al Drumului Național 10, ce face legătura între județele Brașov și Covasna, iar startul va fi amplast la ieșirea din localitatea Teliu.

 

Având rolul de antepenultimă etapă și ținând cont că majoritatea clasamentelor oferă momentan situații strânse la vârf, Trofeul Teliu reprezintă o rundă foarte importantă ce promite spectacol. Cu o lungime de 3,55 km și o diferență de altitudine de 147 metri între start și finish, traseul combină zonele de viteză cu virajele tehnice, fiind apreciat de concurenți. Înscrierea participanților se va face între 1 și 20 august.

 

Ca de fiecare dată, comunitatea locală consideră oportună promovarea comunei prin automobilismul sportiv. Primarul Vasile Șerban s-a declarat încântat că, pentru al șaptelea an consecutiv, caravana Campionatului Național de Viteză în Coastă ajunge la Teliu.

 

Pentru ziua de sâmbătă, 29 august, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va decide ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două “urcări” de concurs vor avea loc duminică, 30 august, de la orele 13:15, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri.

unnamed