87 de înscriși la Cupa Cheile Grădiștei

La finalul acestei săptămâni (18-19 mai 2019) se va desfășura ediția inaugurală a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL, a două etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop. Spectatorii vor avea la dispoziție două FAN BUS-uri care îi va transporta între manșe în diversele zone destinate lor, pentru a putea privi spectacolul oferit de cei 87 de concurenți.

Piloții campionatului de viteză în coastă dar și spectatorii pasionați de motorsport au ocazia ca în acest weekend să participe la prima ediție a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL. Desfășurată într-un cadru complet nou pentru cursele din România, pe traseul care face legătura între Moieciu și Fundata, această etapă va alinia la start 87 de mașini, pilotate de unii dintre cei mai buni piloți din țară.

 

Monoposturile pilotate de Lucien Hora, liderul clasamentului OPEN, și de Andrei Dumitrescu, campionul național absolut en titre, vor încerca să le țină piept prototipurilor folosite de Emil Nestor, Silviu Dumitrescu, Dani Oțil și Aurelian Andronache. În lupta pentru primele locuri se vor implica și turismele la bordul cărora se vor afla Lucian Răduț, Costi Stratnic, Bogdan Cuzma sau Călin Făgădar, dar și mașinile GT (Ferrari și Audi R8) pilotate de Mihai Leu, Florin Voicu și Eduard Cozma. Acestora li se vor adaugă multe alte mașini de concurs, contemporane sau clasice, ale căror concurenți sunt hotărâți să descopere și să cucerească noul traseu.

 

Lista de inscrieri Cupa Cheile Gradistei – TOTAL

 

Pentru spectatorii care vor asista la acest eveniment, este important de știut că drumul dintre cele două resorturi, Moieciu și Fundata, ce găzduiește traseul concursului, va fi închis circulației publice în ambele zile (18 și 19 mai) în intervalul 08:30 – 18:30 și nu se va deschide pe parcursul zilei. Pentru a facilita accesul spectatorilor pe proba de concurs, organizatorii Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL pun la dispoziție FAN BUS-uri. Cele două microbuze se vor deplasa de-a lungul traseului, între manşe , având stația de pornire la Start și stații în zonele destinate spectatorilor.

 

Sâmbătă, 18 mai, sunt programate trei manşe de recunoaşteri şi două manşe de antrenamente cronometrate, acestea din urmă fiind decisive pentru stabilirea ordinii de start din manşele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 19 mai, de la orele 13:00, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri.

 

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Cheile Grădiștei S.R.L., sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, PRO-X, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT în calitate de parteneri principali.

 

Parteneri oficiali: TESS Brașov – Dealer Volkswagen, OMNIASIG, ZIZIN – APE MINERALE, SILNEF SECURITY, APEL ONE MED, ANGELLI, TURBOCAR SERV, INFINITY TROPHY.

 

Cupa Cheile Grădiștei – TOTAL  este sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.