110 participanți – record național, la Trofeul Râșnov 2021

Calendarul Campionatului Național de Viteză în Coastă și cel de Viteză în Coastă 2 programează în weekend cea de a doua, respectiv a treia etapă în orașul cu una din cele mai vechi tradiții în cursele de coastă din România, Râșnov, județul Brașov.

Venim aici să organizăm această etapă de mai bine de 40 ani dar nu am avut niciodată atât de mulți sportivi la start. Într-adevăr cifra 110 este un record național în ceea ce privește participanții înscriși la o competiție automobilistică în România. Noi membrii Auto Blic, ne bucurăm să fim contemporani și cu acest record după ce tot echipa noastră a avut plăcerea și satisfacția să organizeze Raliul Brașovului ediția 50.” – a declarat domnul Bela Stoica, președintele Auto Blic, clubul organizator al evenimentului. 

 

La rândul său, Cristian Andrei, managerul sportiv al evenimentului a adăugat: „Chiar dacă ne așteptam la un număr mare de sportivi – dovadă este programul inițial proiectat pentru desfășurarea Trofeului Râșnov, suntem nevoiți să modificăm și acest program în speranța că vom reuși să ne încadrăm în prevederile regulamentare de urcări în fiecare zi a evenimentului. Asta pe de o parte, pe de alta căutăm asiduu soluții pentru ca toți sportivi înscriși pe lista de concurs să-și găsească un loc în parcul de serivce.”

 

Trecând în revistă lista de concurenți îi remarcăm pe sportivii cei mai buni ai campionatului, ce ne vor încânta cu prezența lor și care, vor încinge motoarele la maxim pentru o clasare cât mai „sus”. Printre ei se află liderul actual al campionatului, brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8), dar și alți piloți precum Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo), Eduard Cozma (Audi R8 GT), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo), Alin George Luca și Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup).

 

Nici divizia secundă a campionatului nu duce lipsă de sportivi, astfel că la startul de sâmbătă îi vom vedea pe Jakab Attila (Subaru Impreza WRX), Erik Fazakas (Honda Civic Type-R), Bogdan Duma (Suzuki Swift Sport), Ioan Rogoz (Renault Clio), Péter Pasko (Volkswagen Polo), István Gál (Suzuki Swift Sport) și mulți mulți alții.

 

Bineînțeles, la ediția din acest an, Dominic Marcu ne va încânta privirile cu un deosebit Mini Cooper SE, o mașină complet electrică, dar care are și o istorie frumoasă în spate, fiind primul model Mini electric din lume, care a luat startul într-o competiție de viteză!

 

Lista_inscrieri

 

Totodată, dorim să vă reamintim, că prezența spectatorilor este în continuare restricționată și că, evenimentul se desfășoară cu respectarea prevederilor din Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 197 / 462 / 2021 publicat în Monitorul Oficial nr. 358 / 08.04.2021, pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesare pentru a fi respectate pentru accesul în bazele sportive în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România.

 

Totuși, vă invităm în fața micilor și marilor ecrane, să urmăriți evenimentul în transmisiune directă, pe pagina de Facebook și cea de YouTube a Federației Române de Automobilism Sportiv cât și pe postul de televiziune Look Sport.

 

Program Trofeul Râșnov powered by Pro-X:

Vineri, 14 Mai 2021

16:00 – 20:00 – Verificări tehnice inițiale (Platoul apropiat parcării Cetății Râșnov)

Sâmbătă, 15 Mai 2021

 • 09:30 – Recunoaștere 1 (CNVC / CNVC2)
 • 11:30 – Recunoaștere 2 (CNVC / CNVC2)
 • 13:30 – Recunoaștere 3 (CNVC) / Antrenament cronometrat (CNVC2)
 • 15:30 – Antrenament cronometrat 1 (CNVC) / Concurs 1 (CNVC2)
 • 17:30 – Antrenament cronometrat 2 (CNVC) / Concurs 2 (CNVC2)
 • 20:00 – Festivitatea de premiere CNVC2

 

Duminică, 16 Mai 2021

 • 09:30 – Recunoaștere 4 (CNVC) / Recunoaștere opțională (CNVC2)
 • 11:45 – Recunoaștere 5 (CNVC) / Recunoaștere opțională (CNVC2)
 • 13:00 – Concurs 1 (CNVC)
 • 15:00 – Concurs 2 (CNVC)
 • 18:00 – Festivitatea de premiere CNVC

 

Programul de închidere al circulației pe DN1E pe tronsonul Râșnov – Poiana Brașov:

 • Sâmbătă, 15 Mai 2021: 08:45 – 20:30;
 • Duminică, 16 Mai 2021: 08:45 – 18:00.

 

Ca rută ocolitoare, pentru a ajunge în localitatea Poiana Brașov, puteți alege varianta prin localitatea Cristian – Municipiul Brașov – Poiana Brașov.

Trofeul Râșnov powered by Pro-X este susținut în calitate de PARTENER OFICIAL de compania Pro-X.

 

Parteneri: Omniasig, TELL Security & Systems, Auto Chelu, BOP Motorsport, SERUS Auto, Cyclon Motorsport, PRINTink SOLUTIONS, Zizin, Medecon, Crama Gîrboiu, A24 Assistance, TehnoSting, Infinity Trophy.

Trofeul Râșnov powered by Pro-X este un eveniment găzduit de Primăria și Consiliul Local Râșnov.

Trofeul Râșnov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Brigăzii Mobile de Jandarmerie Brașov.

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți Brașov, Biz Brașov, autostiri.ro, News Bv, autorally.ro, RallyMax, MotorsportNews.