CNDR Runda 1 – Rezultate finale si Galerie foto

Weekend-ul care s-a incheiat a dat startul competitiilor de drift din Romania. Evenimentul a avut loc la Bucuresti in fata Palatului Parlamentului incepand cu ziua de sambata 7 aprilie, zi dedicata antrenamentelor si a continuat duminica 8 aprilie, cu calificarile si cursa propriu zisa.

 

Debutul sezonului a adus la start foarte multe masini noi cat si piloti incepatori, dar si piloti cu state vechi in drift, care s-au prezentat cu upgrade-uri la masinile existente deja in campionat. Putem spune ca este de departe cel mai promitator an de pana acum in driftul romanesc, peste 30 de masini din tara noastra fiind prezente la start. S-a umblat foarte mult si la grafica de pe masinile de concurs si lucrurile se indreapta catre o directie pozitiva, pilotii intelegand ca imaginea conteaza foarte mult pentru toata lumea, presa, public si pana la urma si pentru ei. Astfel au aparut si primele echipe care afiseaza pe mai multe masini aceeasi grafica cum au fost cei de la Aquarius Drift Team, acestia prezentandu-se cu trei masini inscriptionate aproape la fel. Audio Class Drift Team, echipa din Piatra Neamt, a venit cu doua masini, una dintre ele facandu-si debutul chiar la Bucuresti si fiind prima masina din tara noastra cu scaunul pilotului pozitionat central. Si cel mai important, din acest an toate masinile beneficiaza de rollcage, scaun si centuri de curse, necesare pentru siguranta pilotilor si a copilotilor de ocazie.

 

Cea mai impresionanta aparitie, din punct de vedere al imaginii, a fost Alex “Kellu” Gorgan, care pe langa o grafica excelenta afisata pentru prima oara la Bucuresti, s-a remarcat in parcul inchis alaturi de stuff-ul sau care impartasea tricouri si sepcute cu aceeasi grafica a sponsorului, asa cum se intampla in cazul echipelor profesioniste. 

 

Daca pilotii au fost pregatiti de aceasta data foarte bine nu acelasi lucru il putem spune si despre organizator care a lasat de dorit. Spectatorii au fost cei care au avut de suferit si de aceasta data, lipsa unei tribune spunandu-si cuvantul si lipsa informatiilor elementare cum ar fi accesul spre zona destinata acestora. Din punct de vedere logistic pentru buna desfasurare a evenimentului, prezenta echipei GTT Racing condusa de Gabriel Onofrei si-a spus cuvantul acestia reusind sa ofere pilotilor si spectatorilor un eveniment reusit si fara incidente majore. Traseul nu a fost agreat de unii piloti, insa pana la final toata lumea s-a adaptat.

 

Marius “KNS” Mitrache a reusit sa isi treaca in cont prima victorie din acest an, dupa ce anul trecut reusea tot la Palatul Parlamentului cel mai bun rezultat dintre pilotii romani in cadrul unui eveniment international. El l-a invins in finala pe Nicolae “Superglue” Dobre pe un BMW E30. Locul al treilea i-a revenit lui Sorin “HAI” Ene pe Nissan-ul Silvia S14A care din acest an beneficiaza de un motor V8 de BMW.

 

Urmatoarea etapa va avea loc la Iasi in perioada 28-29 aprilie la Era Shopping Park.  

 

 

 

 

 

 

Credit Foto: Catalin Oprea  

 

 [nggallery id=282]

 

One thought on “CNDR Runda 1 – Rezultate finale si Galerie foto”

Comments are closed.