Campionatul Mondial de FMX incepe in Dubai

Dani Torres din Spania va incepe Campionatul Mondial Red Bull X-Fighters in Dubai si va incerca sa isi apere titlul, sperand sa continue performanta pe care a avut-o anul trecut aici in drumul catre primul sau titlu de campion. Dar norvegianul Andre Villa si australianul Josh Sheehan vor dori sa fie in top in lupta de pe plaja in speranta de a incepe sezonul bine.

Cel mai prestigios campionat de Freestyle Motocross din lume isi incepe sezonul 2012 pe 13 aprilie pe plaja Jumeirah pe superbul litoral din Dubai. Spaniolul Dany Torres este favoritul celor sase etape ale campionatului din 2012, concurand impotriva unui grup de 11 dintre cei mai buni rideri FMX din lume care vor urmari premiul de 1 milion de dolari si bonusurile de aparitie din acest sezon, dar Andre Villa din Norvegia si australianul Josh Sheehan cred cu tarie ca asta va fi anul in care ei vor castiga campionatul Red Bull X-Fighters dupa ce au avut niste performante remarcabile in sezonul 2011.

 

Villa era in carti in lupta pentru campionatul 2011 pana in momentul in care o accidentare l-a tinut pe bara pentru ultimele doua curse in timp ce Sheehan a aparut de nicaieri si i-a suparat pe favoriti dupa ce a castigat ultima etapa in Sydney. Nate Adams din SUA, care a terminat pe doi dupa Torres anul trecut, dupa ce a castigat campionatul in 2009 si 2010, inca se recupereaza dupa o accidentare la umar si nu e in linia de start pentru Dubai. Australianul Blake Williams viseaza si el la premiul cel mare dupa mai multe prestatii remarcabile in 2011. Printre favoritii de top care se intorc in actiune dupa accidentari se afla Levi Sherwood din Noua Zeelanda si elvetianul Matt Rebeaud, campionul din 2008.

 

Atletii vor sari 30 de metri in lungime si 15 inaltime cu motocicletele pe traseul de pe plaja intre luminile sclipitoare ale Dubai-ului si apele limpezi ale Golfului Persic. Dubai a fost unul dintre cele mai disputate evenimente ale sezonului trecut si a dat tonul pentru restul campaniei cu victoria obtinuta de Torres, invingandu-l pe Villa in finala cu o tura spectaculoasa si Adams a obtinut locul trei. Dupa Dubai, Red Bull X-Fighters ajunge in Glen Helen, California pe 12 mai, iar la Istanbul, Turcia pe 16 iunie. Escalele de la Madrid din iulie si Munchen in August preced finala sezonului care va avea loc inca o data in Sydney.