Patrick și Ionel Pascotă, campioni europeni BMU și campioni naționali ai României și Serbiei

Ultimele două etape ale Campionatului Național de Motociclism Viteză, etape care au contat și în campionatul European BMU, au avut loc la finalul săptămânii trecute pe circuitul Navak din apropierea capitalei Serbiei, Belgrad, circuit de pe care Familia Pascotă s-a întors în România cu nu mai puțin de șase titluri de campion.

Patrick Pascotă a reușit o performanță demnă de numele familiei din care face parte. Deși are numai 14 ani, mezinul celei mai titrate familii din istoria moptorsportului românesc a reușit să-și adjudece, după ultimele două etape a Campionatului Național de Motociclism Viteză, titlul de campion național la clasa Supersport 300 cmc. Datorită faptului că o parte din etapele ”naționalului” românesc au făcut parte și din competiția internă din țara vecină, Patrick și-a adjudecat și titlul de campion națioal al Serbiei.

De asemenea, această etapă a ”contat” și în Campionatul European BMU, competiție în care Patrick a reușit să obțină tot cea ai bună clasare, dar și titlul de campion european BMU.

Despre evoluția tatălui lui Patrick nu sunt prea multe de spus, ba chiar am putea cita din comunicarea transmisă de Federația Română de Motociclism: ”Ionel Pascotă dovedește încă o dată că vârsta nu este un impediment pentru a fi din nou și din nou cel mai bun”. Ionel Pascotă s-a impus categoric în ambele manșe, trecând linia de finish și în fața tuturor piloților sârbi, motociclistul din Giroc reușind, asemeni fiului său, să-și adjudece titlurile de campion național atât al României cât și al Serbiei, dar și pe cel de campion european BMU.

În privița Campionatului European BMU, merită precizat faptul că la ultimele etape desfășurate în Serbia au luat startul piloți din România, Serbia, Muntenegru, Austria și Bulgaria.

Deși sezonul competițional este pe final, Patrick Pascotă mai poate reuși o performanță notabilă: aceea de a deveni chiar campion european la clasa la care participă, în Campionatul European ”mare” – 300 Supersport Cup-, competiție care mai programează o etapă în acest an, pe circuitul din Cremona ((Italia), în perioada 29-31 octombrie. În această competiție, micul Pascotă are deja un avans de 26 de puncte.

Sunt fericit pentru mine, dar sunt extrem de fericit și încântat de realizările lui Patrick, care nu ne amăgește deloc. Sper din tot sufletul ca ultima etapă a Campionatului European să-i aducă cel mai important trofeu din cariera sa, să reușească să atingă performața mea: aceea de a deveni campion european. Ar fi al doilea român care ar reuși asta, după tatăl său, și m-ar face extrem de mândru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și pe parcursul acestui sezon competițional, începând cu suporterii care vin etapă de etapă pe circuit să ne țină pumnii, familia, sponsorii, între care vreau să menționez Consiliul Județean Timiș, și echipei noastre de la boxe. Mă înclin în fața tuturor și sper ca și în sezonul viitor să reușim cel puțin aceleași performanțe, dacă nu unele mai mari”, a declarat Ionel Pascotă.