Interviu cu Sorin “HAI” Ene la finalul sezonului 2010

A fost un an cu multe schimbari in bine se pare in competita de drift de la noi din tara, numarul participantilor a crescut, am avut parte de organizari de evenimente foarte bune spre sfarsitul anului si numarul pilotilor romani in competitia europeana King of Europe a crescut semnificativ.

Echipa Motorsportnews a incercat in acest an sa aduca tuturor pasionatilor de drift de la noi din tara, informatii despre acest sport atat din competitiile internationale cat si din cea nationala in special, printr-o serie galerii foto si interviuri cu protagonistii acestei competitii nationale.

Acum la sfarsitul sezonului 2010 a venit timpul sa tragem linie si sa vedem ce a insemnat pentru pilotii participanti anul 2010 din punct de vedere competitional.

Pe Sorin “HAI” Ene, unul din cei mai iubiti drifteri din tara noastra, l-am putut vedea la lucru, prin demonstratiile din cadrul diverselor evenimente ce au avut loc in acest an la noi in tara, la toate etapele din Campionatul National de Drift, cat si la patru etape din Campionatul European de drift King of Europe.

Motorsportnews.ro: Cum a fost pentru tine acest an, te-ai prezentat in Campionatul National de drift cu o noua masina, ai un site nou, ai participat la etape internationale mai mult ca niciodata ce a insemnat acest lucru pentru tine?

Sorin HAI: In primul rand salutari tuturor.  Asa este, un an plin de evenimente, participari in competitii din afara tarii, cat si in tara, show-uri, demonstratii si toate acestea cu o masina ”noua”, de care sunt din ce in ce mai multumit pentru ca o descopar din ce in ce mai mult si am inceput sa ne “intelegem” din ce in ce mai bine. Toate acestea nu au facut decat sa-mi ofere acumularea unei experiente in domeniu, sa cunosc oameni noi, talentati, iar alaturi de colegii mei impreuna am incercat sa facem acest indragit sport cat mai cunoscut pentru ca merita – spunem noi.

Site-ul www.69hai.ro cred ca a fost primul din Romania dedicat in totalitate driftului, unde toti fanii pot intra, imi pot adresa intrebari la care voi raspunde personal in masura timpului sau pot afla informatii despre mine si colegii mei, masinile lor  de drift si multe alte lucruri interesante legate de drift.

Motorsportnews.ro: In acest an am avut parte de schimbari destul de mari as spune in organizarea etapelor si implicarea unor oameni noi in organizare chiar din randul concurentilor, cum ti s-a parut acest lucru?

Sorin HAI: Nu vreau sa dezvolt prea mult acest subiect legat de organizare nici nu ma pricep foarte mult, dar cel mai important lucru este acela ca odata cu schimbarea organizatorilor avem parte de evenimente din ce in ce mai bine organizate, dovada fiind ultimele 2 evenimente organizate de Gtt Racing si Razvan LKN de la Suceava.

In ceea ce priveste aparitia unor noi participanti, acest lucru nu poate decat sa ne bucure foarte mult pentru ca nivelul spectacolului va creste si odata cu el si nivelul de pregatire si echipare al masinilor, in concluzie toate ingredientele pentru un spectacol cat mai frumos.

Motorsportnews.ro: La care etapa interna te-ai simtit cel mai bine si care a fost cea mai bine organizata din punctul tau vedere?

Sorin HAI: Sincer sa fiu m-am simtit foarte bine la toate etapele, fiecare etapa a oferit ceva diferit, dar ca sa aleg una cred ca cel mai bine m-am simtit la ultima etapa de la Suceava unde toti parca eram “ca fratii” – ne imprumutam masinile unul altuia, ne donam gume noi, benzina, truse de scule, etc. a fost senzational un final de sezon neasteptat, plus ca tensiunea a fost maxima datorita punctajului foarte apropiat intre primii 4-5 clasati. Cat despre organizare – jos palaria. La Brasov iarasi a fost ceva senzational spectatori foarte multi si locatia extraordinara in Poiana Brasov au facut din acea etapa un real succes si experienta lui Gabi Onofrei s-a vazut in organizarea fara cusur.

Motorsportnews.ro: Cum ti s-au parut colegii tai din campionatul intern din punct de vedere al pregatirii atat ca piloti cat si al masinilor aliniate la start?

Sorin HAI: Da se observa clar o evolutie atat a materialului de concurs (cazul BMW-ului E30-Roz a lui Razvan), iar in ceea ce priveste evolutia colegilor mei nu pot spune decat ca se indreapta cu pasi siguri intr-o directie foarte buna – de la o etapa la alta evolutiile “incepatorilor” sunt din ce in ce mai bune si mai spectaculoase.

Motorsportnews.ro: Ai avut parte de probleme aproape la fiecare eveniment cu masina, acum la sfarsit consideri ca au fost probleme majore sau Nissan-ul este o masina fiabila pentru drift?

Sorin HAI: Probleme cu masinile au avut aproape toti colegii mei si eu bineinteles, sa nu uitam etapa de la Brasov din Poiana cand au cedat 6 sau 7 masini, asa sunt masinile modificate si duse aproape de extrem, mai ales ca indura un regim de exploatare nu tocmai bland. Unele probleme puteau fi remediate pe loc altele nu, dar in final totul era bine. Cat despre fiabilitate sa nu uitam ca Nissan-ul Silvia este una din cele mai utilizate masini de drift, acum depinde si de grija pe care i-o porti si de reviziile facute dupa fiecare etapa.

Motorsportnews.ro: Ce a insemnat pentru tine sustinerea din partea sponsorilor in acest an?

Sorin HAI: Sustinerea din partea sponsorilor a insemnat aproape totul, fara ajutorul lor nu cred ca puteam fi prezent la toate evenimentele la care am fost in acest an, pe aceasta cale tin sa le multumesc foarte mult si sper sa continui colaborarea cu ei si sezonul viitor.

Motorsportnews.ro: Pentru sezonul viitor ce iti propui sa imbunatatesti la masina, sau daca vei trece pe o alta masina?

Sorin HAI: Nu cred ca voi trece pe alta masina mi-a luat destul de mult timp sa ma acomodez cu Nissan-ul, nu vreau sa mai repet experienta necesita mult timp, insa voi aduce ceva upgrade-uri masinii in aceasta iarna -garnitura de chiulasa si prezoane Cosworth, toate bucsile le voi inlocui cu bucsi super rigide, voi lucra la aspect si speram o nou grafica pentru la anul.

Motorsportnews.ro: Unde te putem vedea in sezonul 2011? Iti vei concentra eforturile pentru campionatul intern sau vei incerca o participare completa in KOE?

Sorin HAI: Pentru sezonul 2011 inca nu m-am gandit ce voi face exact, dupa o discutie cu sponsorii mei voi lua o decizie pentru ca fara ajutorul lor nu cred ca voi putea face fata (financiar vorbind), eu imi doresc sa particip in ambele competitii acum sa vedem si calendarele sper sa nu se suprapuna.

Motorsportnews.ro: Consideri ca acest sport are un viitor la noi in tara? Crezi ca vor aparea concurenti noi si un public mai numeros la evenimente?

Sorin HAI: Publicul-din cate am observat eu, este din ce in ce mai numeros si spre bucuria mea am observat ca sunt prezenti oameni trecuti deja de prima tinerete ,ceea ce nu face decat sa ne bucure, deci nu numai segmentul tanar este interesat de acest sport ci si oamenii maturi, precum si partea feminina. In cadrul ultimelor 2 etape organizate de Gtt Racing si Razvan LKN de la Suceava am vazut ca a fost prezent un public foarte numeros ceea ce ne duce cu gandul ca acest minunat sport este din ce in ce mai indragit si apreciat. Sunt convins ca in anul competitional 2011 vor aparea atat concurenti noi, cat si masini noi.

Cu aceasta ocazie tin sa multumesc sponsorilor mei REPSOL, ANVELOPESIJANTE.ro, DENTAL-MED, EXELIXIS, Motorsportnews.ro si multumesc inca odata familiei mele care m-a incurajat si sustinut pe tot parcursul sezonului.

In incheiere as vrea sa urez tuturor fanilor si iubitorilor de drift si de motorsport in general SARBATORI FERICITE si UN AN NOU PLIN DE IMPLINIRI si BUCURII. 

credit foto 1: Catalin Oprea www.pov.ro