Au fost anuntate pneurile pentru primele 4 curse din Formula 1

Pirelli a nominalizat pneurile care vor fi folosite in primele patru curse de Formula 1 din sezonul 2015, cele din Australia, Malaezia, China și Bahrein. 

 

Pentru Marele Premiu al Australiei, Pirelli a nominalizat compozitiile P Zero Alb medium si P Zero Galben soft, compozitiile ideale pentru solicitarile circuitului semi permanent din Melbourne, dar si pentru conditiile meteo probabile din Australia.

 Pirelli-tyres 2015

Circuitul de la Sepang, in Malaezia, este binecunoscut pentru asfaltul abraziv si temperaturile ambientale foarte ridicate, ceea ce face ca pneurile P Zero Orange hard si P Zero Alb medium sa fie cea mai buna alegere pentru cea de-a doua cursa a anului.

 

Pneurile P Zero Alb medium si P Zero Galben soft sunt nominalizate pentru cursa din China, aceasta fiind cea mai buna alegere tinand cont de informatiile acumulate in cursele desfasurate pana acum.

 

Aceleasi pneuri, P Zero Alb medium si P Zero Galben soft, au fost nominalizate si pentru Marele Premiu din Bahrein, circuitul fiind foarte solicitant pentru pneurile spate. O alta particularitate a acestei curse este si faptul ca incepe dupa amiaza tarziu si se termina dupa lasarea serii, ceea ce duce la scaderea temperaturii ambientale pe masura desfasurarii cursei.

 

Chiar daca actuala gama P Zero este o evolutie fata de cea din 2014, cu o constructie noua menita sa distribuie fortele si temperatura mai uniform, aceste nominalizari sunt similare cu cele de anul trecut.

 

  P Zero Rosu P Zero Galben P Zero Alb P Zero Orange
Australia   Soft Medium  
Malaezia     Medium Hard
China   Soft Medium  
Bahrein   Soft Medium  

 

Vineri, 13 martie, va avea loc la Melbourne prima sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Australiei.