Datele pentru testele de pneuri din sezonul 2014

Dupa intelegerea dintre Pirelli si echipele de Formula 1, cu aprobarea FIA, va prezentam programarea zilelor dedicate (una per echipa) in care fiecare echipa se va concentra asupra testelor de pneuri anul acesta, conform intelegerilor preliminare pentru testele din timpul sezonului 2014.

 Williams Mercedes FW36 1

Test Bahrein    

  (8-9 aprilie)

Ziua 1

  CATERHAM

Ziua 2 

  MERCEDES si WILLIAMS

 

Test Barcelona

(13-14 mai)

Ziua 1

SAUBER si TORO ROSSO

Ziua 2

McLAREN si FORCE INDIA

 

Test Silverstone

(8-9 iulie)

Ziua 1

FERRARI si LOTUS

Ziua 2

RED BULL si MARUSSIA

Acordul care a fost finalizat in timpul ultimului test din pre-sezon de la Bahrein (desfasurat intre 27 februarie si 2 martie) stipuleaza ca fiecare echipa isi va dedica o zi pe an exclusiv pentru testarea celor mai noi produse si evolutii de la Pirelli, in intervalul existent deja in calendarul de teste. Definitivarea calendarului de teste a fost agreeata de toate partile implicate.

 

Pentru ultimele doua zile din calendaruld de teste al acestui an (Abu Dhabi 25-26 noiembrie) Pirelli va furniza tuturor echipelor pneuri protitip in vederea pregatirii sezonului 2015.

 

Fiecare echipa isi va dedica o zi din cele alocate testelor de anul acesta pentru a testa pneuri pentru 2015, asa cum este stipulat in ultimul regulament sportiv (articolul 22.6h). Aceasta noua regula a fost solicitata de Pirelli la finalul sezonului trecut. Pneurile pe care fiecare echipa va utiliza pe parcursul testului nominalizat vor fi furnizate de Pirelli si nu vor face parte din alocatia de 135 de seturi oferite in scopul testelor in fiecare an.