Locul 6 pentru Mihai Marinescu in prima cursa de la Monza

La aproape un an de la prima victorie în Formula 2, Mihai Marinescu s-a luptat cu pneurile pentru a putea termina prima cursă programată în Italia anul acesta. Braşoveanul a încheiat cursa de sâmbătă pe locul 6, după ce a luat startul de pe şapte şi a izbutit ca în primul viraj să fie al treilea. Etapa a 15-a din sezonul 2012 al pepinierei pentru Formula 1 a fost cea mai palpitantă din acest an. Până la jumătatea cursei top cinciul a suferit o serie de modifciări în urma unor depăşiri la limita aderenţei. Pista a fost udă în urma ploii care a încetat cu 40 de minute înaintea startului.

Mihai Marinescu a pornit de pe a 7-a poziţie a grilei de start şi a avut mari emoţii, pneurile stânga utilizate în calificări făcând graining. În urma deteriorării, braşoveanului i s-a permis să schimbe unul din pneul spate cu unul nou, iar cel faţă cu unul utilizat anterior la Spa şi Brands Hatch. Aşa că a pornit în cursă cu pneuri cu grade de uzură complet diferite. După un start excelent a ajuns în primul viraj al treilea, însă nu a forţat în duelul cu Zanella ne dorind să iasă în decor şi a încheiat primul tur pe locul cinci. A urmat un duel cu liderul campionatului Luciano Bacheta şi Mihai a urcat până pe locul patru. Aflat în duel cu Christopher Zanella pentru locul trei românul a întârziat mult frânarea în zona numită Parabolica, pneul stânga faţă la trădat şi a ieşit în decor revenind pe pistă în poziţia a cincea.

 

A fost foarte greu la revenirea pe pistă pentru că timp de trei tururi tot au sărit pietricele din radiatoare. Am forţat cât s-a putut să revin pe locul patru, însă în acelaşi viraj Parabolica maşina a scăpat de sub control către finalul cursei şi am ajuns pe şase. Pneurile s-au uzat foarte mult şi la un moment dat nu mai ştiam ce să fac să caut zonele cu apă de pe pistă ca să le mai scad temperatura sau să merg pe zonele unde era uscată ca să le cresc temperatura. Îmi place Monza, dar cursa de astăzi a fost greu de gestionat cu pneuri difeirte ca şi grad de uzură. Mâine este o altă zi şi vom avea parte, se pare, de mai multă apă comparativ cu ce s-a întâmplat în prima cursă. Am primit un set nou de pneuri pentru ploaie aşa că acum privim altfel lucrurile.Le mulţumesc celor care au fost alături de mine în acest sezon şi sper să savureze cursa de mâine unde mi-am propus un podium. Anul acesta se aniversează 90 de ani de la inaugurarea circuitului de la Monza şi este important pentru mine să ajung pe podium în acest an aniversar mai ales că am fost pe podium aici nu doar în Formula2 ci şi în Formula Masters International, Formula Renault 2.0.” – Mihai Marinescu.

 

Clasament cursa 1

1. Mathéo Tuscher, 21 laps
2. Christopher Zanella, +2.827s
3. Kevin Mirocha, +15.712s  
4. Luciano Bacheta, +17.676s   
5. Harald Schlegelmilch, +25.932s      
6. Mihai Marinescu, +26.447s 
7. Dino Zamparelli, +32.113s
8. Markus Pommer, +36.188s
9. Alex Fontana, +41.745s       
10. Axcil Jefferies, +49.825s