Marele Premiu al Statelor Unite 2019 – Avancronica Pirelli

Formula 1 se mută din America Centrală în America de Nord, dar avem aceeași nominașizare de pneuri pentru Austin ca și pentru Mexico City: C2 ca alb hard, C3 ca medium galben, și C4 ca și roșu soft. Circuit of the Americas care a intrat în calendarul Formulei 1 în 2012 (cu trei ani înainte de Mexic) are caracteristici diferite față de runda precedentă, cu reputația  unor curse imprevizibile. Antrenamentele libere de vineri vor fi în mod special importante deoarece pentru prima dată echipele vor testa și compozițiile de pneuri pentru 2020.

  • Piloții vor avea șansa să testeze pneurile pentru 2020 în antrenamentele de vineri din Austin, în versiunea de specificație definitivată în urma testelor dedicate, ultimul desfășurându-se la Barcelona la începutul lunii și fiind efectuat de primele trei echipe. Fiecare pilot va primi două seturi din compoziția soft pentru 2020, pentru a le utiliza doar în FP1 și FP2.
  • Cea mai dură compoziție nominalizată pentru Marele Premiu al Statelor Unite este cu un pas mai tare decât a fost în 2018 (când au fost nominalizate compozițiile soft, supersoft și ultrasoft). Aceasta ar trebui să asigure o diferență de performanță mai echilibrată între cele trei compoziții.
  • Strategia cu o singură oprire ultrasoft-soft a fost cea câștigătoare anul trecut, grație lui Kimi Raikkonen care a pilotat pentru Ferrari. Pilotul Red Bull, Max Verstappen a fost al doilea (după ce a plecat de pe poziția 18) cu o strategie soft-supersoft, în timp ce pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a fost al treilea cu o strategie cu două opriri.
  • Există o mare varietate de viraje pe pista pe care se rulează în sens invers acelor de ceasornic, în timp ce acul de păr în urcare din virajul 1 reprezintă semnătura unică a pistei din Austin.
  • Uzura și degradarea a fost una medie pentru toate pistele din acest an, ceea ce face ca pneurile de la mijlocul gamei să fie alegerea potrivită aici. Atât recordul pe cursă cât și cel mai rapid tur datează de anul trecut fiind realizate de Lewis Hamilton.
  • Vremea în Texas poate fi extrem de schimbătoare în această perioadă a anului, trecând de la soare puternic la taifun, ceea ce a dus la anularea unor sesiuni în trecut.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Austin a fost renumit dintotdeauna pentru show, atât pe pistă cât și în afara ei. Anul acesta, este în mod special important, echipele luând contact cu pneurile pentru sezonul viitor, în antrenamentele de vineri. Acesta este un prim contact cu pneurile C4 soft pentru 2020, înainte ca echipele să testeze gama complet omologată pentru anul viitor, în testele de două zile ce vor avea loc în decembrie după Marele Premiu din Abu Dhabi. Austin are câte puțin din fiecare în privința diverselor tipuri de viraj, cu un asflat reprezentativ și astfel va fi o scenă bună pentru testarea acestor pneuri pentru prima oară.”