Maria de Vilotta si-a pierdut un ochi in accidentul de la testele pentru F1

 

In timpul testelor pentru echipa Marussia de Formula 1 desfasurate la Duxford in Cambridgeshire pe 3 iulie, Maria de Vilotta si-a pierdut ochiul drept dupa un accident in care a suferit mai multe rani la nivelul capului si al fetei. Accidentul s-a petrecut in timpul unor teste pentru aerodinamica masinii, aeroportul de la Duxford fiind o locatie obisnuita in ultimii 10 ani pentru echipele de Formula 1. Dupa ce Maria a lovit unul dintre camioanele echipei sale de asistenta parcate in apropiere, ea a fost transportata la spitalul din Cambridge cu niste leziuni care i-au pus viata in pericol.

 

In urma operatiei pe care a suferit-o, ea se afla acum intr-o stare critica dar stabila. Pana acum nu exista nicio explicatie oficiala venita din partea echipei Marussia vizavi de cauzele accidentului.

 

“Suntem recunoscători pentru atenţia cu care este tratată Maria şi familia ei doreşte să mulţumescă echipei medicale. Cu toate acestea, cu mare tristeţe trebuie să anunţ că, din cauza leziunilor suferite, Maria şi-a pierdut ochiul drept. Familia ei este la spital şi noi facem tot ce este posibil să o ajutăm . Cât priveşte accidentul, am început o analiză amplă pentru a stabili împrejurările producerii acestuia“, a declarat John Booth, managerul echipei.