Pneurile Pirelli de 18 inch in teste pentru Formula 1

Pirelli a planificat ca anul acesta să deruleze 10 sesiuni de teste totalizând 28 de zile, cu nouă echipe de Formula 1 pentru a pregăti sezonul 2022, care va veni cu noi modificări tehnice printre care și pneurile pe 18 inch. Acest plan va rămâne desigur sub semnul restricțiilor legate de pandemia de Covid-19. Dezvoltarea noilor pneuri de 18 inch a început de fapt încă din 2019, înainte să ia o pauză forțată în 2020 ca urmare a pandemiei.

Anul acesta, testele pneurilor de 18 inch vor consta într-un program variat pentru slick-uri (șapte sesiuni de test) și pentru pneurile de ploaie (trei sesiuni) care vor avea loc în patru teste individuale și șase sesiuni de test ce se vor derula imediat după etapa de grand prix.

 

Primele două sesiuni vor avea loc la Jerez în Spania cu Ferrari între 22 – 24 februarie: se vor testa și slick-urile dar și pneurile de ploaie. În total, sesiunile de test vor acoperi 20 de zile în 2021, dar cum în aceste sesiuni vor rula mai mult de o mașină, vor fi în total peste 28 de „zile mașină” de-a lungul anului (22 zile pentru slick și 6 zile pentru „ploi”).

 

Mario Isola, Head of F1 and Car Racing: „Așteptăm cu nerăbdare să reluăm testele pentru noile pneuri pe 18 inch, dar cum pandemia de Covid-19 – care a dus la suspendarea programului de teste anul trecut – nu s-a încheiat încă, este posibil ca planificarea noastră pentru acest an să fie de asemenea modificată. Drept rezultat, ne trebuie un plan de rezervă. Oricum, am alcătuit un program care ar trebui să ne permită să solidificăm dezvoltarea de la momentul în care eram în 2019 și să finalizăm specificațiile pentru noua generație de pneuri conform noului regulament care va da Formulei 1 o altă formă de anul viitor. Mulțumim tuturor echipelor pentru sprijinul primit ca urmare a simulărilor și mașinilor de test, ceea ce ne dă o bază solidă de pornire. Vom testa prototipuri pe 18 inch, atât slick, cât și pentru ploaie pentru 2022: am început deja la Jerez în Spania pentru trei zile cu Ferrari și vom încheia pe circuitul francez de la Magny-Cours cu Alpine în Septembrie.”

 

CALENDARUL TESTELOR PENTRU PNEURILE 2022

CIRCUIT

DATA

SLICK/UD(WET)

ECHIPĂ(E)

Jerez de la Frontera

22 februarie

Slick

Ferrari

Jerez de la Frontera

23-24 februarie

Wet

Ferrari

Bahrain

30-31 martie, 1 aprilie

Slick

Ferrari (ziua 1),
Alpine (zilele 2-3)

Imola

20-21 aprilie

Slick

Mercedes

Barcelona

11-12 mai

Slick

Alpine (ziua 1), Red Bull,
Alfa Romeo (zilele 1-2)

Paul Ricard

25-26 mai

Wet

Mercedes

Spielberg

6-7 iulie

Slick

AlphaTauri

Silverstone

20-21 iulie

Slick

Red Bull (ziua 1), Aston Martin, Haas (zilele 1-2)

Budapesta

3-4 august

Slick

Mercedes, McLaren (ziua 1)
Ferrari, McLaren (ziua 2)

Magny-Cours

15-16 septembrie

Wet

Alpine