Primele antrenamente libere la Abu Dhabi

Deşi este situat în deşert, circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a avut parte de ploaie în această dimineaţă!

Totuşi, la începutul primei sesiuni, ploaia se oprise, iar căldura tipica zonei a uscat repede pista. Ca de obicei în asemenea cazuri, echipele mari nu şi-au trimis piloţii pe circuit decît după jumătatea şedinţei, aşteptînd ca pista să fie “curăţată” de ceilalţi. Timpii pe tur au început să scadă treptat, astfel că la finalul primei şedinţe Sebastian Vettel a fost cel mai rapid, urmat de cei doi britanici de la McLaren cu Hamilton în faţa lui Button, apoi venind Mark Webber, Robert Kubica şi Fernando Alonso.

In partea a doua, totul s-a desfăşurat normal, la final Hamilton obţinînd cel mai bun timp. El a fost urmat de Vettel, Alonso, Webber şi din nou Robert Kubica, cu o evoluţie excelentă ca de obicei. Felipe Massa a obtinut al şaselea timp, iar Jenson Button al optulea. Vitaly Petrov, încă nesigur pe viitorul său la Renault, a reuşit un bun loc 7, şi Nico Rosberg a fost al zecelea, foarte puţin în faţa coechipierului Schumacher.

Deocamdată nu se poate trage nici o concluzie cu privire la lupta la vîrf, singurul lucru cert e că protagoniştii bătăliei pentru titlul mondial au fost din nou cei mai rapizi. Ne vom putea face o idee mai bună abia mîine, după a treia sesiune de antrenamente. Calificările încep la ora 15, ora noastră.