Sebastian Vettel a obtinut victoria la Singapore

Dupa un duel tensionat de la start la sosire, intrerupt de doua neutralizari ale cursei, Sebastian Vettel a obtinut a doua sa victorie din acest sezon in Marele Premiu al Republicii Singapore. Vettel a castigat cu un avans de noua secunde fata de Jenson Button, pilotul de la McLaren avand aceeasi strategie, cu doua opriri la boxe, singura diferenta fiind ca a intrat cu patru tururi mai tarziu decat Vettel la prima oprire. Cursa din Singapore a fost cea mai lunga a anului fiind oprita dupa doua ore, timpul maxim admis, inainte ca cele 61 de tururi programate sa fie parcurse.

 

Toti pilotii din top 10 au inceput cu pneurile de compozitie supersoft, in timp ce Nico Hulkenberg si Sergio Perez au plecat cu pneuri de compozitie soft de pe pozitiile 11, respectiv 14. In urma incidentului din primul tur in care a retrogradat pana pe ultima pozitie, Felipe Massa a trecut si el pe pneurile de compozitie soft cand a intrat la boxe in primul tur. Fernando Alonso, colegul sau de echipa, si-a pastrat prima pozitie in clasament dupa ce a terminat pe trei in cursa de pe strazile din Singapore (locul cinci pe grila de start) dupa ce a avut aceeasi strategie cu doua opriri la boxe. Pentru Alonso acesta a fost cel de-al 81-lea podium din cariera si a batut astfel recordul detinut anterior de Ayrton Senna.

 

Primul pilot care a intrat la boxe a fost Mark Webber in turul 8 in timp ce Vettel a oprit cu doua tururi mai tarziu. Button a intrat pentru prima oara la standuri in turul 14. Hulkenberg si Perez au oprit in turul 18 si ei avand tot o strategie cu doua opriri la boxe sperand ca vor avea un avantaj cu compozitia cea mai moale pe final de cursa. Si Felipe Massa a terminat cursa pe pneurile supersoft ceea ce l-a ajutatsa urce cateva locuri in clasament pana pe 8, dupa ce, la un moment dat, a fost ultimul clasat. 

 

Cand masina de siguranta a iesit pentru prima oara pe circuit, in turul 33, toti pilotii de top au intrat pentru a doua oprire. Vettel a preluat conducerea, urmat de Button. A doua neutralizare a cursei, din turul 40, i-a permis lui Perez sa opreasca a doua oara fara sa piarda prea mult timp, iar in finalpilotul echipei Sauber a terminat pe 11. Hulkenberg a oprit si el in timpul acestei neutralizari, dar strategia sa a fost ruinata de un incident de cursa care l-a obligat sa mai opreasca inca o data pana la finalul cursei.

 

1

Sebastian Vettel

Red Bull Racing-Renault

2:00:26.144

2

Jenson Button

McLaren-Mercedes

+8.9 secs

3

Fernando Alonso

Ferrari

+15.2 secs

4

Paul di Resta

Force India-Mercedes

+19.0 secs

5

Nico Rosberg

Mercedes

+34.7 secs

6

Kimi Räikkönen

Lotus-Renault

+35.7 secs

7

Romain Grosjean

Lotus-Renault

+36.6 secs

8

Felipe Massa

Ferrari

+42.8 secs

9

Daniel Ricciardo

STR-Ferrari

+45.8 secs

10

Sergio Perez

Sauber-Ferrari

+50.6 secs