Andersson debuteaza in IRC in Raliul Sardiniei

Fostul dublu campion mondial  de raliuri la juniori, P-G Andersson isi va face debutul in Intercontinental Rally Challenge in Raliul Italiei ce se va desfasura luna viitoare in Sardinia.

Suedezul in varsta de 30 de ani va pilota un Mitsubishi Lancer Evolution X pentru echipa British JRM. Aceasta masina a fost pilotata de Gwyndaf Evans in Campionatul Marii Britanii in luna aprilie.

“Va fi pentru prima oara cand voi pilota un Evo X in competitii, cu toate ca voi face un test in Suedia” a afirmat Andersson. “Sunt posesorul unui Evo IX pe care l-am pilotat la multe evenimente si chiar sunt curios sa vad diferenta dintre cele 2 masini.” a afirmat acesta.

Andersson a fost un pilot foarte bine cotat, pilotand in World Rally Championship pentru echipa Suzuki pana in 2008 cand acestia s-au retras din competitie.

Recent, Andersson a pilotat o Skoda Fabia S2000 in Super 2000 World Rally Championship precum si un Ford Focus WRC, masina testata pentru echipa M-Sport.

Andersson cunoaste foarte bine drumurile dificile de macadam din Sardinia, pilotand cateva probe speciale de 5 ori, cand aceasta etapa a contat in WRC. Cel mai bun rezultat al sau este locul 9 in clasamentul general, rezultat obtinut cu un Suzuki Ignis Super 1600 in 2004 precum si cu un Suzuki SX4 WRC in 2008.

FOTO: biltipset.se