Simone Tempestini și Norbert Maior reprezintă România la Raliul Letoniei

Echipajele Napoca Rally Academy formate din Simone Tempestini – Sergiu Itu și Norbert Maior – Francesca Maior reprezintă România la a doua etapă din Campionatul European de Raliuri care are loc în Letonia, în perioada 1- 3 iulie.

Echipajele NRA fac parte din Lotul Național de Juniori și vor lua startul în Letonia pe data de 1 iulie la Liepāja. Raliul Liepāja a fost inițial un eveniment de iarnă, dar a trecut la toamnă în 2016. Deși perioada anului s-a schimbat, etapele de mare viteză din vestul Letoniei au continuat să încânte piloții și spectatorii deopotrivă. Având loc în iulie pentru prima dată, Raliul Liepāja intră pe un teritoriu neexplorat deoarece în afară de SS7 / SS10, Neste toate etapele au fost modificate din 2020, când evenimentul a avut loc la jumătatea lunii august. SS3 / SS4 Talsi este o probă nouă pentru 2021. Raliul are 12 probe cu 181,74 de kilometri și se desfășoară pe macadam.

Simone Tempestini: “Raliul Letoniei reprezintă pentru mine o schimbare de plan din cauza abandonului din Polonia. Este un raliu care, personal, nu pot spune că îmi place foarte mult, nu am multă experiență pe aceste probe. Traseele sunt  foarte rapide, vom avea nevoie de timp să ne obișnuim cu aceste probe foarte late, cu șicane și devieri. Dar, mă bucur să mai particp la o etapă din Campionatul European și să reprezint România alături de Norbert Maior, colegul meu de echipă.

Norbert Maior: „Avem șansa mulțumită oamenilor de lângă noi să participăm și la a doua etapă din ERC. Suntem extrem de bucuroși și recunoscători că putem fi acolo. Suntem pregătiți de încă o cursă lungă și dificilă, unde sperăm să creștem din toate punctele de vedere. O vom lua pas cu pas, ne ajută faptul că nu a trecut prea mult timp de la ultima cursă din Polonia, astfel încât începem de la acel nivel de ritm si vom încerca să imbunătățim pe parcurs. Vom fi concentrați la maxim și sperăm la un rezultat bun în Letonia, chiar dacă nivelul competiției este extrem de ridicat.

Campionatul European de Raliuri va continua cu Rally Roma di Capitale (Italia), Barum Rally Zlin (Cehia), Azores Rallye (Portugalia), Rally Serras de Fafe (Portugalia), Rally Hungary și Raliul Insulelor Canare (Spania).

Partenerii lui Simone Tempestini în ERC 2021 sunt  OMV, Betano, Rombat, Westaco, Castrol România, FRAS și MTS.

Partenerii lui Norbert Maior în ERC 2021 sunt Peugeot, Topp Cars Rally Team, Veteco, FRAS si MTS.